FOTOD: Laste jalkalaagris treeniti ja mürati

DIPLOM KÄES: Jan Važinski ulatab noorele vutihuvilisele Simoon Kuusemäele tunnistuse laagris osalemise kohta. Foto: Irina Mägi

DIPLOM KÄES: Jan Važinski ulatab noorele vutihuvilisele Simoon Kuusemäele tunnistuse laagris osalemise kohta. Foto: Irina Mägi

Eesti jalgpalli liidu ja Rimi reedel Kuressaares lõppenud suvelaagris osales 39 poissi ja kaks tüdrukut. Viiepäevases laagris said noored jalgpallurid ohtralt mängida omavahel ja kohtuda ka teiste linnade laagrilistega.

Treener Jan Važinski ütles Saarte Häälele, et kuigi laagris olid koos erinevas vanuses lapsed, sujus kõik üldiselt hästi. “Lapsed olid erinevas vanuses ja iseloomult samuti erinevad, aga kõik olid tublid. Suuremad oskasid suhelda väiksematega ja nemad omakorda õppisid vanematelt laagrilistelt.” Sel aastal oli laager korraldatud lastele, kes on sündinud ajavahemikus 2002–2007.

Važinski sõnul kaks tüdrukut laagris hätta ei jäänud: “Nad olid hästi aktiivsed ega teinud probleemi sellest, et ümberringi olid kõik poisid.” Ka FC Kuressaare kapten Sander Viira kinnitas, et tüdrukud said ilusti hakkama.

Lisaks Važinskile ja Viirale aitasid noori pallureid treenida Maarek Suursaar ja Ott Pukk. Važinski märkis, et Suursaar ja Pukk on juba aasta aega olnud FC Kuressaare treenerid ja Sander Viira on sama kaua töötanud Harju jalgpallikoolis lasteaialaste treenerina. Seega juhendasid väikesi jalgpallihuvilisi treenerikogemustega pallurid.

Viira nentis, et nii noorte lastega on tarvis väga tähelepanelik olla ja lisaks treenimisele tuleb neil ka lihtsalt silma peal hoida. Seekordne laager möödus tema sõnul üsna lõbusas toonis.

Važinski sõnul käib umbes kolmandik laagrilistest ka muidu trennis: “Siin on neid, kes käivad Saaremaal trennis, ja on neidki, kes on mandrilt ja harjutavad seal jalgpalli.”

Infot trenniaegade ja -paikade ning vanusegruppide kohta võib leida FC Kuressaare kodulehelt. Jan Važinski lausus, et kõige nooremad, kes neil trennis käivad, on 5–6-aastased.

Üheksa-aastasel Simoon Kuusemäel tekkis just laagri tõttu isu uuesti trenni minna. “Laagris me mängisime, mürasime poistega ja tegime trenni. Jalgpall meeldib mulle väga,” rääkis ta Saarte Häälele. Važinski ütles poisi vanematele, et annet Simoonil on, kuna ta oskab hästi mängida ka vasaku jalaga.

Ka Sander Viira kinnitas, et andekamad pallurid paistavad juba noorelt silma. “Liikumisest on aru saada, et mõni on palju kiirem või on tal koordinatsioon rohkem arenenud.”

Kuressaare laagrilised said oma talenti näidata teisipäeval Tallinnas, kus sõbralikes mängudes võideti Viljandi ja Kilingi-Nõmme eakaaslasi.

Eesti jalgpalli liidu ja Rimi suvelaagrid toimusid seitsmendat korda. Lisaks Kuressaarele korraldati jalgpallilaager veel rohkem kui kahekümnes linnas. Kokku käis laagrites 778 poissi ja tüdrukut.

Print Friendly, PDF & Email