Taritu ja Kipi kirjakastid seisavad tühjana (4)

Saare maakonna kirjakastidesse postitatakse kuni poolsada kirja päevas, ent leidub neidki kirjakaste, mis seisavad kuude kaupa tühjana.

Omniva kommunikatsioonispetsialisti Erki Varma andmeil on varem Eesti Posti nime kandnud ettevõttel Saare maakonnas 193 kirjakasti, mis asuvad avalikus ruumis ja kuhu pääsevad kõik inimesed ligi ööpäevaringselt. “Lisaks on kolm kirjakasti, mis asuvad mõnes asutuses – Auriga keskuses, Rüütli ja Meri spaas.”

Varma sõnul postitatakse Saaremaa kirjakastidesse 200–500 kirja päevas. Ligi pool Saaremaa kirjadest postitatakse Kuressaares, kus on 18 kirjakasti. “Maal postitatakse rohkem kirju kuu algul, kuu lõpu poole vähem, mõnes kirjakastis ei ole kuu lõpus aga ühtegi kirja,” rääkis Varma. “Näiteks Lümanda vallas Taritu ja Kipi külas ei ole mitu kuud kirjakastidesse ühtki kirja pandud.”

Kirjakastide koormus on suurem suvel, kui liigub palju turiste, kes postitavad postkaarte. Neid pannakse suvisel ajal kirjakastidesse päevas 150 ringis.

Seaduse järgi ei tohi kirjakasti keskmine kaugus linnas asuvast või elavast postiteenuse kasutajast olla rohkem kui 0,5 kilomeetrit. Vallas asuvast või elavast postiteenuse kasutajast ei või kirjakast asuda kaugemal kui 2 kilomeetrit.

Print Friendly, PDF & Email