Ristluslaeva külastus purustas Saaremaa Sadama senise rekordi

Ristluslaeva Adonia üleeilne saabumine Saaremaa sadamasse püstitas uue rekordi – sellega ületati ühe aasta kestel sadamat külastanud senine reisijatearv. Tänavu on Saaremaa sadamasse niisiis sisse põiganud 9 kruiisilaeva ja 6937 turisti.

Septembris on oodata veel üht laeva, mis tähendab, et terve hooaja jooksul külastab sadamat 10 laeva ja reisijate arv ületab 7000 piiri.

Eelmisel aastal käisid ristluslaevad Saaremaa sadamas 14 korral ja tõid saarega tutvuma 6456 inimest.

Kruiisilaeva Adonia pardal on 668 peamiselt Inglismaalt pärit reisijat, aga turiste on ka Austraaliast, Iirimaalt, Kreekast, Lõuna-Aafrikast ja mujalt ehk kokku 11 riigist, teatas Tallinna sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Print Friendly, PDF & Email