Lasteaia ehitushange kuulutati välja

Teisipäeval kuulutati välja hange Ida-Niidu lasteaia projekteerimis- ja ehitustööde teostaja leidmiseks. Hange kestab 4. septembrini.

Kaarma vallavanem Andres Tinno ütles, et see ei tähenda, et läbirääkimised linnaga projekti rahastamise osas oleksid lõppenud.

Juunis saatis linnavalitsus Kaarma vallavanemale kirja, milles sooviti, et Kaarma vald panustaks Ida-Niidu lasteaia rekonstrueerimisse ligi 800 000 euroga. Siis ütles vallavanem Tinno, et sellise summa maksmine tuleb kõne alla laenuna või ajastamisega kümne aasta peale.

Juuli lõpus Andres Tinno täpsustas, et vald ei saa rohkem laenu võtta ja järgmise aasta eelarvesse see summa samuti ei mahu. Lisaks tuli rahastamisskeem Tinno sõnul kooskõlastada ühinevate valdade Kärla ja Lümandaga.

Kuressaare linna haridusosakonna juhataja Tiia Leppik ütles juuli lõpus, et Ida-Niidu lasteaiaga ollakse graafikus ja ehitustööd plaanitakse lõpetada 2015. aasta suve lõpuks. Leppik lisas, et hange kuulutatakse välja kohe pärast läbirääkimiste lõppemist ja lahenduste leidmist.

Järgnesid kohtumised linna ja valla esindajate vahel, millest esimene suurem leidis aset 4. augustil. Andres Tinno ütles eile, et peale selle on olnud veel paar kokkusaamist, kus on arutatud tehnilisi küsimusi nagu hankevorm, projekti ülevaatus, mahud jne.

Kuressaare linna pressiesindaja Geili Heinmaa sõnul on arutusel olnud ka Kuressaare linna ja Kaarma valla ühtses haridusruumis tegutsemise kokkuleppe tingimused. “Uute olude valguses on selgeks saanud, et ka need tuleb üle vaadata,” märkis Heinmaa.

Läbirääkimistel päris lõplike lahendusteni siiski ei jõutud, kuid hange kuulutati välja. “Kaarma valla ja Kuressaare linna esindajad on Ida-Niidu lasteaia rekonstrueerimise teemal suhelnud pidevalt ja jätkuvalt otsitakse lahendusi,” kinnitas Heinmaa.

Vallavanem Tinno ütles, et küsitud summat saab tasuda iga-aastasest eelarvest, mis planeeritakse valla eelarvestrateegiaga. “See on koht, kus peame leidma kompromissi, sest vald ei saa kogu oma investeeringute raha aastateks ühte kohta planeerida,” selgitas ta.

Tinno tõdes, et iga kohtumine ja infovahetamine linnaga sel teemal on teretulnud, sest see aitab teineteist paremini mõista. Ta lisas: “Lähipäevil esitame linnavalitsusele Kaarma vallavalitsuse ettepanekud Ida-Niidu rahastamise osas.”

Ida-Niidu lasteaia hankel oli Heinmaa sõnul eilse seisuga üksteist huvilist. Pressiesindaja kinnitas, et projektiga ollakse graafikus.

Print Friendly, PDF & Email