Indiast naasnud saarlanna avas Kuressaares kireva poe (10)

SÄRAVAD VÄRVID: Poe Indivaras omanikud Reena Väli ja Bharath Chari. Foto: Irina Mägi

SÄRAVAD VÄRVID: Poe Indivaras omanikud Reena Väli ja Bharath Chari. Foto: Irina Mägi

Kuressaare kesklinnas Lossi tn 10 avatud uue omanäolise poe Indivaras (eesti keeles – Sinine Lootos) omanikud saarlanna Reena Väli ja indialane Bharath Chari pakuvad Indias looduslikest materjalidest käsitööna valmistatud kirevaid tooteid.

“Me ei teinud poodi ainult turistidele, vaid tahame, et ka saarlased ja muud eestlased tunneksid nendest toodetest rõõmu,” ütles poe üks omanikest, Indiast Goast koos abikaasa Reena Väliga Saaremaale kolinud Bharath Chari.

Seetõttu on ka hinnad poes sõbralikud. Sortiment on rikkalik. Müügil on naturaalsetest materjalidest vaibad, õhukesed värvikad nahasõbralikud puuvillased tekid-voodikatted, keraamilised käepidemed kappidele ja ustele, erinevates mõõtudes sahtlibokse, seebialused, taldrikud, laualinikud, rohumatid, viirukid, kinkekotid jpm.

Varem Tuneesias, Egiptuses, Türgis ja Indias reisiesindajana töötanud, ent viimased kuus aastat Goas elanud Reena sõnul käisid nad ise käsitööliste juures, valisid välja värvid ja disaini ning kõik tooted on spetsiaalselt nende Indivarasi brändile toodetud.

Kuressaares avatud pood on Reena ja Bharathi ettevõtlusest vaid väike osa. Impordi ja ekspordiga tegeletakse suuremas plaanis ka teistesse Euroopa riikidesse. Eestit, kus Reena ja Bharathi peakontor on nüüd siis Kuressaares, kasutatakse nii-öelda väravana. Tulevikus on neil samalaadne pood plaanis avada ka Tallinnas, Pärnus, Narvas ja Helsingis.

Küsimusele, kuidas inimesed on nende poe omaks võtnud, vastas Reena, et nad on saanud vaid positiivset tagasisidet. “Kui inimene läheb särasilmil ära ja ütleb, et ta on saanud siit nii palju ideid… Eriti meeldivad inimestele need säravad värvid,” ütles Reena Väli, lisades, et eestlased tunduvad olevat õnnelikud selle üle, et nad on toonud nende ellu värve.

Samuti ei saa sõbralikud ja lahked omanikud nuriseda ostjate puuduse üle. Populaarsem kaup on just mitmevärvilised mustrilised tekid ning ka vaipu ostetakse palju.

Sünnilinna otsustas Reena koos abikaasaga tagasi pöörduda seetõttu, et koduigatsus tuli peale.

“Mu abikaasa oli isegi rohkem innustaja kui mina, sest talle väga meeldib siin, mina armastan aga sooja,” rääkis Reena Väli, kelle sõnul ei ole Kuressaarde armunud ainult tema abikaasa, vaid ka nende sõbrad Indiast.

Kuna Reena abikaasa Bharath on elu jooksul töötanud eri firmades, mobiili-, satelliitraadiote ja IT-valdkonnas, on tema jaoks kõige suurem muutus nüüd just see, et tal on oma pood. Väga meeldivad talle meie ilmad. “Ootan nii sügist, see karge õhk ja see, kui puud muutuvad värviliseks, on lihtsalt fantastiline,” kinnitas Bharath Chari.

Print Friendly, PDF & Email