Küünikontserdi annab tänavu Ultima Thule (2)

Laupäeval Muhus Aljava küünis neljateistkümnendat korda toimuval küünikontserdil esineb seekord Ultima Thule.

“Ultima Thule on üks vanemaid rokistaare Eestis,” põhjendas esineja valikut korraldaja Toomas Rohtlaan, lisades, et Ultima Thule on ju legendaarne ansambel, kes on kaua koos mänginud. Korraldaja sõnutsi on Aljava küünikontsert bändil ainus selle suve avalik esinemine.

Ultima Thule tegutseb 1987. aastast. Bändi liider on Riho Sibul (vokaal, kitarr). Lisaks temale mängivad praeguses koosseisus Kalle Vilpuu (soolokitarr), Raul Vaigla (basskitarr), Toomas Rull (trummid) ja Aare Põder (klahvpillid).

Küünikontserdi fenomeniks ja järjepidevuse pandiks peab korraldaja Rohtlaan omalaadset atmosfääri. Teatavasti istub publik küünis värsketel heinapakkidel. “Küün on hea kontserdipaik, ilmast me ei sõltu,” nentis ta. Samuti meeldib korraldajale, et tegemist ei ole mingi pika ja lohiseva üritusega. Küünikontsert kestab tavaliselt kuni kaks tundi.

Korraldajal on ka palve, et publik ei jätaks tulemist viimasele minutile, vaid tuldaks kohale varem. Nõnda saab kontserdiga õigeaegselt alustada. Samuti on rahval võimalus enne kontserdi algust maitsta grillmeister Meelis Meedla maiuspalu.

Toomas Rohtlaan lisas, et riietuda võiks mugavalt ning kaasa võtta tekid ja istumisalused. Parkida on targem mitte tee äärde, vaid küüni juurde, kus on suur niidetud heinamaa. Küüniväravad avatakse kell 20, kontsert algab kell 21.

Print Friendly, PDF & Email