Jaak Jõgi juhtis jaht Forte meeskonna maailmameistriks

2.–9. augustini Kielis toimunud ORC-klassi avamerepurjetamise maailmameistrivõistlustel tuli B-grupis maailmameistriks Kalevi jahtklubi jaht Forte meeskond, kelle roolimees oli Jaak Jõgi.

Suuruselt keskmiste jahtide ehk B-grupis osalenud Forte sõitude kogusummaks kujunes 26 punkti tulemuste seeriaga 3-3-2-4-5-3-4-1-(30DNC) ning nad edestasid teise koha saanud Hollandi jahti Checkmate suisa 18 punktiga.

Forte tiitel oli kindel juba enne viimast sõitu ja nii nad viimast sõitu sõitma ei läinudki. Roolimees Jaak Jõgi sõnul tegid eestlased Kielis hirmus head sõitu ja näitasid, mis puust nad tehtud on.

“Kogu regati jooksul valitsesid keerulised olud ja reegleid polnud, mida järgida,” lausus saarlane, kelle hinnangul oli Forte jaoks võtmesõna stabiilsuse säilitamine ning suuri riske võtma ei mindud. “Nii kõrgeid ootusi meil ei olnudki, lootsime hea soorituse korral maksimaalselt kuuendat kohta. Startidest saime aga hästi minema ja seda edu suutsime ka hoida või kasvatada.”

C-grupis olid regati jooksul üldkokkuvõttes esikolmiku kohtadel nii mullune ORC-klassi Euroopa meister C-grupis Sugar 2 Erki Meltsa juhtimisel kui ka 2013. a Euroopa hõbe samas grupis, Aivar Tuulbergi jaht Katariina II Pärnu jahtklubist. Meeskonnas oli ka Juhan Kolk.

Viimasel päeval võtsid eestlased kolmikvõidu ja Katariina II sõiduvõidu, mis tõstis Katariina II koguseeriaga (11)-10-1-5-2-8-3-5-1 ja 35,5 punktiga kõrgele neljandale kohale, jättes nad kolmandast kohast vaid ühe punkti kaugusele.

Print Friendly, PDF & Email