Rekordiline kasum FIFA-le, kahjum Brasiiliale

PIDULIK HETK: Brasiilia president Dilma Rousseff ja FIFA president Sepp Blatter annavad Saksamaa jalgpallimeeskonna kaptenile Philipp Lahmile üle võitjakarika. Foto: Eurosport. fra

PIDULIK HETK: Brasiilia president Dilma Rousseff ja FIFA president Sepp Blatter annavad Saksamaa jalgpallimeeskonna kaptenile Philipp Lahmile üle võitjakarika. Foto: Eurosport. fra

Jalgpalli MM tõi FIFA-le rekordilise kasumi, ent korraldajariik kandis hoopis suuri kahjusid, kirjutab MM-i võitjariigi Saksamaa ajakirjandus.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu esindajad räägivad kasumist suurusjärgus peaaegu 10 miljardit reaali (see on ligi 3,3 miljardit eurot), kirjutab Saksa ajaleht Der Tagesspiegel. Leht teab lisada, et kogu selle raha viib FIFA Šveitsi makse tasumata. Nii näeb ette Brasiilia riigi ja rahvusvahelise jalgpalliliidu vahel sõlmitud kokkulepe. Pärast preemiate maksmist vuti MM-il osalenud 32 meeskonnale ja 209-le FIFA liikmesühendusele jääb kasumiks ikkagi muljetavaldav summa – 1,6 miljardit eurot.

Vastutasuks lubas FIFA investeerida Brasiilia majandusse 221 miljonit reaali (umbes 74 miljonit eurot). See raha peaks jõudma Brasiilia 26 osariiki, ka neisse, kus jalgpallimatše ei toimunud. Neis kavandab FIFA edendada noorte tööhõivet ja naiste jalgpalli. FIFA peasekretär Jérôme Valcke on juba avanud mitu jalgpalliväljakut Brasiilia kirdeosas asuvas Belémi linnas, mis samuti pretendeeris mängude korraldamisele, ent FIFA ametnikud vastasid keeldumisega.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email