Muratsi merepidu paelus põneva etendusega

PAADIGA PUBLIKU ETTE: Millised kavatsused on meritsi tulijatel Virgo Neemrel (vasakul) ja Toivo Argelil rahva ette astudes, võis publik juba aimata paadis olevate meeste riietuse järgi. Foto: Aare Laine

PAADIGA PUBLIKU ETTE: Millised kavatsused on meritsi tulijatel Virgo Neemrel (vasakul) ja Toivo Argelil rahva ette astudes, võis publik juba aimata paadis olevate meeste riietuse järgi. Foto: Aare Laine

Muratsi külaseltsi eestvõtmisel korraldatud merepeole oli neljapäeva õhtul külasadamasse esinejaid tulnud peale oma küla elanike veel Kuressaarest, Nasvalt, Taritust ja teistestki paikadest. Tõnis Kipperi ligi pooleteisttunnine lavastus “Aeg tuleb alati merelt” sisaldas nii romantikat, elujaatavat ellusuhtumist kui ka traagikat.

Vabaõhulavaks oli terve sadamaala ja lisa võeti merestki. Üks osa näiteseltskonnast randus publiku ette paatidega. Enamik pealtvaatajaist kandis meremeheriietust – madrusesärkidest ja piraadirõivastest ohvitseri paraadvormini välja.

“Hästi tore oli. Õdus õhtupoolik, kaunis sadam, lahked võõrustajad ja mõnus publik,” võttis merepeo lühidalt kokku Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong. Rahul oli ka Muratsi külaseltsi juhatuse liige Ülo Veversi: “Küla on kokkuhoidev. Noored annavad oma osa selliste ürituste korraldamisel. Rahvast on kokku tulnud nii oma vallast kui ka kaugemalt.”

Print Friendly, PDF & Email