Kas nii ei võiks?

Üksjagu kaua on väldanud trall ja jagelemine kolme väikevalla ühinemise puhul suurvallale sobiliku nime leidmise ümber. Mitte kuidagi ei suudeta ses suhtes üksmeelele jõuda. Ent mis juhtuks, kui ühisvalla nimeks saaks Saaremaa ühisvald 1? Seejärel, kui millalgi ühinevad järgmised 2–3 valda, võiks uue valla nimi olla Saaremaa ühisvald 2. Samal viisil jätkates võiks kogu Saaremaa tükkhaaval ära nummerdada. Sel juhul oleksid ühisvallad vähemasti nime poolest võrdsed.

Veel on olnud arutusel visiiditasu Saaremaad väisavatele turistidele. Välja on käidud mõte, et see võiks olla 1 euro inimese kohta. Samaaegselt võiks saarlastele, kel on soov suurel maal ringi rännata, kehtestada rändemaksuks 10 eurot inimese kohta.

Ah et miks nii palju ja miks üldse tuleb saarelt mujale reisivale inimesele mingi maks kehtestada. See ju sulaselge ülekohus! Teisalt , kas ikka on? Kui mujalt saabunud inimene on jõudnud Saaremaale, tuleb tal olude tõttu leppida üksnes saarel leiduvate huviväärsuste vaatamisega. Ei muud, vesi ju ümberringi. Seevastu saarlane, kui ta on suurele maale jõudnud, võib rännata kuhu iganes. Kas või lõpmatuse teise otsa. Asi see siis sel juhul mingi 10 eurot maksta võimaluse eest oma silmaga kogu maailma vaatamisväärsusi kaeda! Või üldse mitte kodusaarele tagasi pöörduda.

Print Friendly, PDF & Email