VIDEO ja FOTOD: Kärlal triibutati hoogsate laulude saatel

BÄNDIPOISID: Mikk Nahkur (vasakul) Kärlalt ja Markus Andero Grubnik Muhust. Foto: Sander Ilvest

BÄNDIPOISID: Mikk Nahkur (vasakul) Kärlalt ja Markus Andero Grubnik Muhust. Foto: Sander Ilvest

7. augustil toimus Kärla alevikus juba viies Kärla Triip. Tänavune peaesineja oli Singer Vinger, keda soojendasid bändikooli bändid.

Noored lauljad ja pillimängijad esitasid tuntud palasid eesti muusikute repertuaarist. Nende viimase ühise loo “Massikommunikatsioon” järel hakkas rahvas hõikama: “Autor, autor!” ja Singer Vingeri solist Hardi Volmer tuligi lavale ning publiku rõõmuks esitati legendaarne laul uuesti.

Singer Vingeri esinemise ajal vallutasid lavaesise päris noored triibutajad, kuid kontserdi edenedes sulandus nende sekka ka vanemaid pidulisi. Kärla Triip kestis kella kümneni õhtul.

Lisaks muusika kuulamisele sai rahvas nautida gurmeekohvi, veiselihapirukaid, suhkruvatti ja erilist angervaksasiirupi jooki ning muudki. Huvilised võisid endale osta polümeersavist valmistatud ehteid.

Kärla kultuurijuht Virge Varilepp ütles Saarte Häälele, et Kärla Triibule müüdi 937 piletit. “Seda on väga palju rohkem kui eelmisel aastal ja kui lisada juurde veel kõik need, kes polnud piletiga, võib ilmselt rääkida tuhandest inimesest,” nentis ta. 2013. aasta Triibul käis umbes 800 inimest. Varilepp arvas, et Kärla Triibu edule aitab kaasa hea ilm ja kodune park: “Siin saab olla rahva seas ja soovi korral ka omaette. Saab süüa ja juua osta, aga keegi ei keela ka oma piknikukorvi kaasa võtmast.”

Ürituse üks algatajatest ja korraldajatest Margit Kõrvits ütles, et nemad koos abikaasa Harryga on oma suvise koduvalla kõige suuremad fännid. “Soovime, et meie kohas toimuks midagi lahedat ja et see ei oleks lihtsalt pidu, vaid pigem mõtestatud tegevus,” selgitas Margit Kõrvits.

Esimesel korral tehti Kärla Triibul valmis mitu teadetetahvlit, mis seisavad külades, kuhu need üles pandi, senini. Virge Varilepp märkis, et selleks aastaks valmistati ette käsitöönäitus.

Kärla Triibu eesmärkidena nimetas Margit Kõrvits Kärla rahvusmustri esiletõstmist ja populariseerimist ning samas inimestele tegevuse pakkumist. Kõrvits kiitis valda ja vabatahtlikke, kes on suure osa korraldamisest enda kanda võtnud.

Margit Kõrvits ei välistanud võimalust, et Kärla Triip võib tulevikus veidi muutuda: “Peo formaat on praegu väga armas ja käib ka piisavalt inimesi. Me ei ole järgmise Kärla Triibu teemat seni veel kellegagi arutanud, aga mine tea, ehk on kellelgi mõni uus hea idee.”

Print Friendly, PDF & Email