Töötul pole “salaja” töötamine lubatud (1)

KINDLASTI TEAVITAGU! Ave Reimaa-Lepiku sõnul tuleb töötuna registreeritul oma konsultanti teavitada igasugusest töötamisest, ka ajutisest ja lühiajalisest. Foto: Sander Ilvest

KINDLASTI TEAVITAGU! Ave Reimaa-Lepiku sõnul tuleb töötuna registreeritul oma konsultanti teavitada igasugusest töötamisest, ka ajutisest ja lühiajalisest. Foto: Sander Ilvest

Tööandjad ja töötajad on veidi üle kuu tegutsenud pisut muutunud olukorras ning selle tulemusel on töötamise registris kajastatud andmed jõudnud töötukassani.

Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik tõdes, et nagu ikka uute asjadega, on asju, mis toimivad kenasti, aga on neidki, mis veel nii kenasti ei toimi. Nagu ka maksu- ja tolliamet on öelnud – andmed, mis puudutavad aega enne 1. juulit, võivad olla ekslikud, inimene ise neid muuta ei saa ja sageli pole vajadustki. “Asi tahab veel sissetöötamist, aga kindel on, et tänu töötamise registrile ehk TÖR-ile jääb töötajate, tööandjate ja ametkondade jaoks dubleerivat paberitööd vähemaks,” nentis Reimaa-Lepik.

Kuu aja jooksul on töötukassa kokku puutunud mitme teemaga, mida võib probleemiks pidada. Esiteks esinevat registris ekslikke andmeid. Ta märkis, et kui andmete õigsuse osas on tekkinud kahtlusi, on nad tööandja ja kliendiga ühendust võtnud, et andmeid täpsustada. Praegu ei saa aga kõikide kannete puhul sajaprotsendiliselt kindel olla nende korrektsuses.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email