Maasilinnal etendatakse Väikese väina dessanti (5)

Maasilinnal etendatakse Väikese väina dessanti70 aastat tagasi toimunud Väikese väina dessandi taaslavastatakse pühapäeval Maasi linnuses. 5. oktoobril 1944 maabus siin punaarmee dessant, et sakslased Saaremaalt välja lüüa.

Meenutamaks 70 aasta taguseid sündmusi, korraldab Saaremaa sõjavara selts koostöös Orissaare vallavalitsuse, sõjaajalooklubidega Front-Line ja E.S.A.K. 8.–10. augustini Orissaares IV rahvusvahelised sõjaajaloopäevad. Kell 12 algavas taaslavastuses osaleb 180 meest 7 riigist. Reede õhtul kella 20 ja 23 vahel annab Illiku laiul paiknevas sõjameeste laagripaigas kontserdi ansambel Untsakad. Laupäeval kell 11 marsivad sõjamehed läbi Kuressaare kesklinna.

Ürituse korraldaja Margus Sinimets palus pühapäeval lahingut vaatama tulevatel inimestel aegsasti kohal olla, sest parim vaade avaneb linnuse tipust, kuhu väga palju inimesi ei mahu.

“Lahing algab täpselt keskpäeval. Tegevus toimub mõlemal pool linnust,” lubas Sinimets, kes fotol poseerib Saksa 75-millimeetrise tankitõrjekahuriga PAK-40, mis samuti lahingutegevuses osaleb.

Print Friendly, PDF & Email