Ruhnu taotleb võrdset kohtlemist

Ruhnu vallavalitsus saatis Saare maavalitsusele kirja, milles taotleb Pärnu–Ruhnu–Kuressaare lennuliinil puudega inimestele sõidusoodustusi. Vallavanema sõnul on küsimus võrdse kohtlemise põhimõttes, sest Kihnu lennuliinil on vastavad soodustused olemas.

Vallavanem Triinu Lamp ütles, et vallavalitsuse taotlus on ajendatud ühe kodaniku pöördumisest. “Nimelt esitas kodanik vallavalitsusele küsimuse, miks pole Ruhnu lennuliinil puudega inimestele sõidusoodustusi,” rääkis ta. “Kodanik kurtis, et ehkki Ruhnu ja Kihnu lennuliini teenindab sama lennufirma, on Kihnu liinil sõidusoodustused puudega inimestele olemas, Ruhnu liinil neid aga miskipärast pole.”

Triinu Lamp tõdes, et ühistranspordiseaduses ei ole puudega inimeste sõidusoodustusi lennuliini puhul otseselt välja toodud. “Kui lähtuda aga võrdse kohtlemise seadusest ja võrdse kohtlemise põhimõttest üldse, siis peaksid säärased soodustused olema ka Ruhnu lennuliinil,” selgitas vallavanem ruhnlaste seisukohta.

Praegu teenindab nii Kihnu kui ka Ruhnu lennuliini Saksa firma Luftverkehr Friesland-Harle. Lennufirma veebilehel on tõepoolest kirjas, et Kihnu liinil on tasuta sõidu õigus eelkooliealistel lastel, puudega lastel ning sügava puudega 16-aastastel ja vanematel inimestel, olenemata nende elukohast. Ruhnu lennuliinil sääraseid soodustusi miskipärast ei ole.

Lennupilet Kuressaare–Ruhnu liinil maksab Ruhnu elanikule praegu 4,75 eurot, mitteruhnlasele 22,35 eurot. Pärnu–Ruhnu üheotsapilet maksab Ruhnu inimesele 6,35 eurot, mitteruhnlasele aga koguni 28,75 eurot. “See on ikka päris kallis,” nentis Triinu Lamp.

Kuna Ruhnu vallavalitsuse kiri jõudis Kuressaarde alles mõned päevad tagasi, pole Saare maavalitsus veel jõudnud selles küsimuses seisukohta võtta. “Kindlasti vaatame selle taotluse läbi ja mõtleme, mida siin teha annab,” ütles maasekretär Jaan Leivategija.

Print Friendly, PDF & Email