Lemmikloomade turvakodu vajab ikka veel hoiukodusid

Lemmikloomade turvakodul on käed-jalad suviselt tööd täis, praegu on aktuaalne kassipesakondade paljunemine ja tänavale ilmumine.

Seetõttu on turvakodu jätkuvalt uusi hoiukodusid otsimas. Hoiukodu pakkumine on üks heategevuse liike ja seondub lemmikloomade turvakodus vabatahtliku tegevusega. Selle eest ei saa tasu, kuid kindel on kodu pakkuja hea enesetunne ja teadmine, et ollakse abiks abivajajatele. Hoiukodus elamine aitab looma ette valmistada minekuks päriskoju ja vähendab turvakodu ülekoormatust.

Kõige enam vajavad praegu peavarju kassipojad, keda kassikodusse viia ei saa – neil puuduvad vajalikud ettevalmistused, neid pole veel vaktsineeritud, rääkimata kassipoja suuremast vajadusest tähelepanu ja temaga tegelemise järele. Tänaval ennast lõvikutsikana tundev kiisulaps on arem hiirest, kuid kiire unustama kassiema õpetust, et inimest tuleb karta. Kellel on soov seda totaalset muutust lähemalt kogeda, saavad tunda meeliülendavat tunnet, kui see turtsuv ja susisev karvapall end esimest korda sülle magama sätib!

Hoiukodu on tarvis aga ka kas siis erikohtlemist, ravi või samuti sotsialiseerimist vajavatel täiskasvanud kassidel. Otse tänavalt hoiukodusse antav loom ei pruugi olla saanud kõiki vaktsiinisüste ja parasiiditõrjet – see paneb hoiukodule erilise vastutuse nii hoiukodusse tuleva looma eest kui ka kodus juba olevate loomade eest. Sellest kõigest hoiukodu pakkujat ka informeeritakse, nii saab abistamise otsuse hoolega läbi mõelda.

Hoiukodu pakkumise aeg sõltub vastavalt looma vajadustest. Suur abi on lühiajalistest kiirreageerimistest, kuid ideaalvariandis elab loom hoiukodus kuni päris kodu leidmiseni. Kindlasti ei maksa karta, et loom unustatakse hoiukodusse – turvakodu jätkab igakülgset koostööd, pakkudes vajadusel kogu söögi, nõud, liivakastisisu ja pesamaterjali.

Kutsume kõiki, kes saavad loomadele ajutist hoiukodu pakkuda, endast teada andma. Teie abiga suudab turvakodu anda suuremale hulgale kassidele võimaluse kodu leida. Hoiukodu pakkumisi oodatakse ka koerte jaoks.

Rohkem infot www.saareloomad.ee või tel 58 370 708.

Print Friendly, PDF & Email