Zoom8 MM-ilt saarlastele kolm esikümne kohta

Noorte purjekaklassi Zoom8 Taanis toimunud maailmameistrivõistlustel sõitis Sander Puppart end poiste konkurentsis kaheksandaks ja Joosep Laus kümnendaks ning tüdrukutest sai kümnenda koha Marie Pihlas.

Saaremaa merispordi seltsi treener Jaano Kempo ütles, et võistlustel valitsesid keerulised olud ja eriti raske oli sportlastele vaikne tuul. “Olen meie klubi noorte esitusega rahul,” nentis ta.

Taanis sõidetud tiitlivõistlustel said noorsportlased nautida nii vaikset, keskmist kui ka tugevat tuult ning pidid hakkama saama meie purjetajate jaoks harjumatu tugeva hoovusega. Kokku sai tüdrukute fliidis sõidetud 11 sõitu ja poiste fliidis 10 sõitu.

“Päris tipus me vaiksetes ja keerutavates tuultes ei ole, aga tublid olid nii Marie kui ka Sander ja Joosep,” lausus Jaano Kempo. “Sel aastal on hea, et meil on klubis endal kõva konkurents ning saame ühiselt taset hoida ja tõsta. Käisime ka enne MM-i kodus keerutavaid maatuuli ja vaikseid tuuli harjutamas Soela sadamas, millest, ma arvan, oli kindlasti kasu.”

Teistest meie noortest oli Martin Õunap 14., Daniel Rüütel 27. ja Joosep Praks 47.

Print Friendly, PDF & Email