XXX Viidumäe mängud võitis Kärla vald

XXX korda toimunud Viidumäe mängud on saanud ajalooks.

2. augustil oli piirkonna valdadele võõrustajaks Lümanda. Lisaks väga tihedale konkurentsile ja mõõduvõtmisele, pani võistlejate võimed proovile ka juba tavaks saanud 30 kraadine kuum suvepäev.

Üldvõidu viis taas koju Kärla sportlaspere. Neile koguni neli alavõitu seitsmest võistkondlikust alast (kergejõustik, kurn, meeste võrkpall, vallajuhtide võistlus). Kihelkonna (mälumäng), Lümanda (meeste jalgpall) ja Torgu (naiste võrkpall) said kõik ühe alavõidu.

Meeste kuulitõuke võitis Jüri Kuusk, veteranidest Andrus Tänak, naistest vastavalt Nette Peit ja Anu Tanila. Meeste kauguses võidutses Magnus Kolk, veteranidest Raivo Uus, naiste parim Janne Järvalt, veteranidest Lelet Tamm. Toimusid veel individuaalalad lastele ja täiskasvanutele, kus oli igati elav osavõtt.

1982. aastal panid mängudele aluse kolm meest Raivo Kallas, Heino Heinmets ja Siim Veski. Üheksakümnendate alguses toimusid ka talimängud, kuid lumepuudus viis rütmist välja ja need vaibusid. Samal ajal oli paus ka suvemängudes, sest ülemineku aastad olid majanduslikult keerulised ja valdadel polnud veel elujõudu.

Jääb üle tänada kõikide valdade spordijuhte, kes võistlejad kohale rääkisid, arvukat Lümanda kohtunike ja abiliste peret, kõiki koostööpartnereid ning osalejaid ja kaasaelajaid. Et orgtöö läheb aina keerulisemaks just inimeste leidmisega võistkonna aladele, siis otsustati sügisel valdade juhtide ja sporditöötajate ühine nõupäev korraldada ja aru pidada.

Print Friendly, PDF & Email