Saarlased tulid Vändrast preemiatega (1)

Läinud nädalalõpul toimus Pärnu külje all Vändras XIV külateatrite festival. Saarlaste jaoks osutus festivalil osalemine taas edukaks – koju toodi üsna mitu tiitlit.

Salme valla kultuurijuht Maire Sillavee ütles, et truppe oli kohal 17. “Tegelikult oli seal palju väga hea dramaturgia näiteid. Seega oli rõõm suur, et tähelepanu pälvis ka meie muusikal, kust mingit suurt sisu ei tasu ju otsida, ent publikule meeldis väga,” rääkis Sillavee.

Salme vallateater viis festivalile Arved Haugi ja Vaapo Vaheri rahvaliku muusikali “Randas õitseb kibuspuu” (lavastaja Maire Sillavee) ning ise jäädi festivalil rahule kõigega.

Nüüd tuleb Salme harrastusnäitlejatele tema sõnul kindlasti paar nädalat puhkust anda. “Vaadaku kohapeal teisi ka. Meile tulevad külla kõigepealt Viimsi harrastusteater täna (esmaspäeval – toim) ja Salme teater Tallinnast reedel.”

Lisaks tõid saarlased Vändrast ära ühe parima naisosatäitja tiitli, mille pälvis Aili Salong Taritu näiteringist, ning parima meesosatäitja auhinna napsas endale Virgo Neemre samuti Taritu näiteringist. Mõlemad mängisid Molière’i komöödias “Arst vastu tahtmist” (lavastaja Helle Kesküla).

Ka parima nais- ja meeskõrvalosatäitja tiitel toodi Saaremaale. Need said endale Ingrid Holm ja Meelis Pärn Tornimäe rahvamaja näiteringist Tungal. Nemad tegid oma rolli lavastuses “Eesti matus” (A.Kivirähk), mille lavastajaks oli Krista Kütt. Žürii preemia sai ka Gerry Grünberg.

Print Friendly, PDF & Email