Mujaste maja põles maani maha

Pühapäeval kell 16.17 teatati, et Leisi vallas Mujaste külas on elumaja maani maha põlenud ja ahervare suitseb. Päästjad kastsid tulekahjukoha ja selle ümbruse veega üle. “Hoone oli täielikult hävinud, püsti olid vaid korstnajalad,” ütles Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets. Põlenud maja avastas juhuslik möödakäija.

Maja oli umbes aastapäevad tühjana seisnud, selle järelevaataja kinnitusel käis ta viimati kohal umbes nädal tagasi ja siis oli kõik korras. Mees oletas, et süttimise võis põhjustada pikne, kuna eemal asuvas Roobaka külas oli kuuldud kõmakaid ja ka üks mänd põlenud maja lähedal oli tabamuse saanud.

Sadanud vihm ja soodsast suunast puhunud tuul hoidsid ära tule leviku kõrvalhoonetele. “Majast umbes kaheksa meetri kaugusel on välikemmerg, mille värv polnud isegi kahjustada saanud. 15–20 meetri raadiuses oli veel kõrvalhooneid,” rääkis järelevaataja.

See oli ilmselt tulekahju, mida keegi pealt ei näinud. “Suitsulõhna polnud ka tunda. Maja ette jõudes tõstsin pilgu ja mida kuradit – maja polnudki enam,” imestas maja järelevaataja.

“Hästi esialgne hinnang on, et see võis olla äikesest,” märkis ka kommunikatsioonijuht Saaremets. Eile ei olnud menetlejad tulekahjukohal veel käinud. “Kuna maja on täielikult hävinud, siis on ka raske midagi täpsemalt välja selgitada,” arvas Saaremets.

Print Friendly, PDF & Email