Paargus pole kombeks peenutseda (1)

EHK KALA? Paargu kokk Janter Šaluhhin lihtsat ahjukala ei armasta ja sestap pani väikesed vigurid juurde. Foto: Sander Ilvest

EHK KALA? Paargu kokk Janter Šaluhhin lihtsat ahjukala ei armasta ja sestap pani väikesed vigurid juurde. Foto: Sander Ilvest

Suve hakul Kuressaares avatud Paargu on veidi teistmoodi koht. Uhkeid siseruume pole, köök on keset õue. Toit on aga aus.

Teha aastaringselt kehva suusailmaga Eestis söögikoht, kus saab peamiselt vaid väljas istuda, on paras julgustükk. Paargu pealike sõnul on sel aastal vähemalt ilmaga vedanud. Kuigi see on veidi äärmusest äärmusesse.

“Juunis oli külm, inimesed õue ei tulnud. Nüüd on jälle nii palav, et kõik lähevad randa,” naerab Paargu üks omanikest ja kokkadest Janter Šaluhhin.

Kurta tema sõnul siiski ei saa. Ehteestlaslikult mainib ta, et no alati võiks parem olla. “Negatiivset pole midagi olnud,” tunnistab ta. Pigem positiivset. Näiteks oli Paargu väikeste hooldustööde tõttu korraks suletud ja siis tuldi aiale koputama, et “me tulime Tartust spetsiaalselt teie juurde ja nüüd te olete suletud”. Või siis maestro Eri Klas, kes Saaremaal viibides suisa Paargu püsikliendiks sai. Et hea ja lihtne koht ja söök.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email