Kolm põlengut üksteise järel – elumaja hävis tules ühes loomadega (3)

Autor: Irina Mägi

Täna õhtul toimus üksteise järel kolm põlengut. Kuna esimesena puhkes tulekahju rabas ning suur osa päästehnikast oli tegelemas rabapõlenguga, tuli teiste põlengute puhul esimesena reageerida vabatahtlikel päästjatel. Paraku langesid ühes elumajaga tuleroaks ka majas olnud linnud ja koduloomad.

Põlengutel kohapeal käinud Saarte Hääle reporteri andmeil süttisid raba põlenguga tegelemise ajal ka üks kombain ja elumaja. Päästjatele tuli teade, et kella 19.28 ajal süttis Kaarma vallas Tamsalu külas eluhoone, kell 17.48 olid päästjad kutsutud aga juba Saue-Putlasse rabapõlengule. Vahetult enne teadet elumaja põlengust süttis ka Mustjalas Vana-Kubjas kombain.

Kuna rabapõleng avastati kiiresti, saadi see õnneks kähku kontrolli alla. Küll aga vajus pehmel pinnasel “ära” Kuressaare paakauto. Et palju tehnikat oli rabapõlengul, reageerisid kombaini põlengule Mustjala vabatahtlikud ja Kihelkonna päästjad. Samal ajal avastatud elumajapõlengule jõudsid esimesena Pihtla vabatahtlikud ja Kuressaares kodudest välja kutsutud meestest komplekteeritud meeskonnaga päästeauto.

Majast oli tuli kandunud ka maastikule. Ohus olid nii kõrvalhoone kui ka kaugemal asunud puidutööstuse hooned, mille suunas maastikupõleng edasi levis. Kuigi maja hävis, tules inimohvreid polnud. Hukkusid aga majas olnud väikesed linnud ja koduloomad ning kanad. Õues olnud koerad ja kitsed pääsesid.

 

Print Friendly, PDF & Email