Jööri folgi edu sõltub ka naasklist ja soolatopsist (1)

KUUMAV RAUD: Sepp Kati Rand ei pane pahaks, kui Mihkel Kukk naela kõveraks lööb. Foto: Tõnu Veldre

KUUMAV RAUD: Sepp Kati Rand ei pane pahaks, kui Mihkel Kukk naela kõveraks lööb. Foto: Tõnu Veldre

Üheksandat korda Valjala külje all toimuva Jööri folgi peakorraldaja Sulev Peäske kinnitas, et enne kella viite teda üritusel segada ei maksa. Tuline tiidus olla peal: “Kellel on naaskel maha ununud, kellel soolatops, kõik tuleb enne algust korda ajada.” Hea üritus tulebki siis, kui pisiasjad on korras.

Tuuleõhku Jööri külamuuseumi õuel tunda pole. Mäng on täielikult päikese käes. Kohaletulnuid ei paista saunalaadne soojus eriti kõigutavat. Vajaduse korral võib end kui vaenlase eest varjates liikuda põõsaste ja majade juurde jahedusse.

Kes ainult tahab, sellel igav ei hakka. Töötubades saab oma käteosavust proovida, taustaks kostmas moosekantide poolt kandlest ja lõõtspillist välja võlutavad helid.

Raido Kahm

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email