Leisis nähti šaakalit (10)

Eile hommikul käis Saarte Hääle toimetuses tallinlane Tõnu Kuusik, kes kinnitas, et neljapäeva õhtul oli ta kella 20.10 ajal Leisi aleviku piiril šaakalit näinud.

“See oli seal viimase maja juures, kui Kuressaare poole sõita. Tütar oli roolis. Nägin, et mingi väike loom sügab ennast kõrva tagant. Kui püsti tõusis, siis olid tal pikad jalad, suured kõrvad ja peenike saba. Vahtis meid punnis silmadega. Selline rõve nägi välja,” rääkis Kuusik.

Mees arvas, et tegemist võis olla noorloomaga. “Võtsime kohe telefonid välja ja vaatasime pilte. See oli šaakal,” kinnitas ta. “Minu eesmärk pole raha teenida või kuulsust taga ajada. Oluline oleks jahiseltsile või loomakaitsjatele teada anda, et šaakal on liikvel. See sööb ju kõik kanad ära,” arvas pealinnamees Kuusik.

Leisi jahiseltsi juht Aivo Tabri pole oma sõnal küll kuulnud, et nende piirkonnas šaakalit nähtud oleks. “Praegusel ajal tundub ka rebane šaakalina,” arvas Tabri. “Vahetavad karva, saba on peenike ja jalad näivad pikemad. Ma jään pigem selle juurde, et tegemist oli ikkagi rebasega.”

Print Friendly, PDF & Email