Ruhnu uus vallavanem on Jaan Urvet (3)

Ruhnu vallavolikogu eilsel istungil valiti uueks vallavanemaks Jaan Urvet. Volikogu esimehe Heiki Kuke sõnul on vastne vallavanem Ruhnu kogukonnale tuntud kui mitme õnnestunud projekti elluviija saarel.

Kukk ütles, et kui alguses taheti vallavanemaks valida mõni inimene väljastpoolt, keda kogukonnas ei teata, siis lõpliku valiku tegemisel otsustati siiski Ruhnu inimestele juba tuttava Urveti kasuks.

Valimisel jagunesid hääled kolm nelja vastu ehk siis neli häält Urveti poolt ja kolm häält teise kandidaadi poolt.

Heiki Kuke hinnangul on Ruhnu omavalitsuse tasandil võrreldes teiste saarvaldadega erinevaid projekte ära kasutatud väga vähe ning Urveti varasem projektitöö kogemus osutus seega üheks põhjuseks, miks kaalukeel langes just Urveti kasuks.

Jaan Urvet ütles BNS-ile, et hakkab kõigepealt tegelema kooliga, mis praegu asub vanas amortiseerunud pastoraadihoones. Teadupoolest on Ruhnu uue koolimaja ehitamist aetud juba aastaid, kuid rahapuudusel on see seni soiku jäänud.

Urveti sõnul on tarvis kohe ette võtta ka arengustrateegilised plaanid. Sarnaselt vallavolikogu esimehega avaldas ta arvamust, et just projektimajanduses on Ruhnu palju võimalusi kasutamata jätnud, millest on kahju.

Lavakunstikooli magistrantuuri lõpetanud Urveti varasem administratiivtöö kogemus pärineb aastajagu töötamisest Rapla linnapeana ning üle 20 aasta on ta juhtinud Tallinna Toomklubi.

Uus vallavanem alustab tööd 12. augustil, kui volikogu istungil kinnitatakse uue vallavalitsuse koosseis.

Piia Tamsalu

Print Friendly, PDF & Email