Kaks Kuressaare söögikohta paneb uksed kinni (7)

Tallinna tänaval asuvad kohvik Ö-Gourmet ja restoran Lavendel plaanivad uksed sulgeda. Ö-Gourmet lõpetab tegevuse 2. augustil ja restoran Lavendel augustikuu keskel.

Ö-Gourmet’ perenaine Leena Mölder ütles Saarte Häälele, et sulgeb kohviku majanduslikel põhjustel: “Ö-Gourmet’ pidamine polnud enam kasumlik ja otsustasin selle sulgeda.” Mölder lisas, et ei ava Ö-Gourmet’d ka järgmisel suvel.

Eelmine suvi oli Möldri sõnul hea, aga selle aasta külm juunikuu mõjus kehvasti. Mölder tõi veel välja, et Ö-Gourmet’ asukoht pole just kõige parem: “Inimesed liiguvad rohkem keskväljakult lossi poole, mitte siiapoole.” 2010. aastal avatud kohvik asub bussijaama vahetus läheduses.

Linnateatri kohvikut Cafe Remark, mis pakub peamiselt suupisteid, Mölder ei sulge. Cafe Remarki saab külastada etenduste ajal. Samuti on võimalik Cafe Remarki kohvikuruume ette tellida ja kasutada catering’i-teenust.

Eelmisel nädalal võis Saarte Häälest lugeda, et Lavendli kokad Alver Maidle ja Ott Raud on siirdumas Kärla valla Kandla küla Roosi talu Lambarestosse. Osaliselt just seetõttu lõpetab tegevuse ka Kuressaare kesklinnas asuv Lavendel. 2012. aasta lõpus avatud restorani üks omanikest Ott Raud ütles, et Lavendel suletakse augusti keskpaigas.

Ühe põhjusena tõi Raud välja restorani suhteliselt sobimatu asukoha. “Linn ei luba meil terrassi ehitada, mistõttu kaotame suvekuudel päris suure summa,” märkis ta. Terrassi rajamist takistavad kesklinna bussipeatuse lähedus ja asjaolu, et Tallinna tänav 9 hoone sammaste ette ei tohi midagi ehitada. Seetõttu on Lavendlil väljas tänaval kaks lauda, kuid konkurentidel on keskplatsi äärde püstitatud suveterrassid, kuhu mahub oluliselt rohkem inimesi. Praegusel kujul ei kavatse noored kokad Lavendlit tulevikus enam avada. “Kui teeme, siis midagi muud,” lisas Raud.

Print Friendly, PDF & Email