Saarlased ja muhulased kargasid Poolas kaerajaani

Kaks bussitäit Saaremaa ja Muhu rahvatantsijaid naasis just Poolamaalt. Seejuures ei käidud mitte niisama lustireisil, vaid tehti tantsijate jaoks tõsist tööd – tantsiti.

Pöide valla kultuurijuht Krista Riik rääkis Saarte Häälele, et rahvatantsijate siht Poolas oli Kielce linn, kus toimus tänavune üleeuroopaline folkloorifestival Europeade. Saare maakonnast käis festivalil neli rahvatantsurühma: noorterühm Öieti koos Eena Margiga, Tornimäe rahvamaja naisrühm Kupar (juhendaja Anne Keerd), Muhu memmede rühm (juh Anne Keerd) ja Orissaare Ehaviir, mida samuti juhendab Anne Keerd.

Avakontserdil tantsiti “Oiget ja vasembat”, lõpukontserdil tantsis noorterühm Öieti ühes teiste eesti tantsijatega kaerajaani. “Bussis, kus meie olime (Saare maakonnast oli kaks bussi – toim), oli koos bussijuhtidega 61 inimest ja meie bussi rahvas esines sel korral ainult ühel tänavakontserdil. Teistel päevadel saime nautida teiste esinemisi,” märkis ta.

Europeade’i raames toimus ka rongkäik. “Memmed pole ammu reisinud, neile jättis see väga sügava mulje – nägime ju palju erinevaid rahvariideid, esinemisi ja pillimehi.”

Sõitu rahvusvahelisele folkloorifestivalile toetas Eesti Kultuurkapital.

Print Friendly, PDF & Email