Rannas käijad pargivad autod tihti teeserva seadust rikkudes (11)

VIIMANE HOIATUS: Kui auto on vastassuunavööndisse pargitud, ootab rannasolijat kõne politseilt ja trahvikviitung. Parkimist kontrollivad Kalmet Valge (vasakul) ja Ahto Aulik. Foto: Sander Ilvest

VIIMANE HOIATUS: Kui auto on vastassuunavööndisse pargitud, ootab rannasolijat kõne politseilt ja trahvikviitung. Parkimist kontrollivad Kalmet Valge (vasakul) ja Ahto Aulik. Foto: Sander Ilvest

Mändjala rand on üks väheseid liivarandu Saaremaal, mis tõmbab ligi nii kohalikke suvemõnude nautijaid kui ka kaugemalt külalisi. Valdavalt sõidetakse randa autoga. Looduskaitsealal aga parkimiskohti napib.

Mändjala ja Tehumardi vahele on paigaldatud ajutine kolme kilomeetri ulatuses peatumist keelav liiklusmärk.

Seda selleks, et tagada suhteliselt kitsal teel liiklusohutus. Nüüd juhib politsei liiklejate tähelepanu aga sellele, et asulaväliselt on keelatud autode parkimine vastassuunavööndis.

Kui teisipäeval loendasid politseinikud sel lõigul 25 seaduserikkujat, siis eile kella kolme ajal pärastlõunal oli rikkujaid viis. Samas oli parkivaid autosid ka suhteliselt vähe, hoolimata kuumast ilmast.

Politsei välijuht Kalmet Valge ütles, et seni nad kellelegi veel trahvi teinud pole. “Esiteks ei vasta rannasolijad telefonile ja tihti on autoga randa tulnud kas naine või laps, mitte auto omanik, kelle kontaktandmed meil on,” nentis Valge.

Üks naine, kes parajasti auto juurde tuli, väitis aga, et ta pole sellisest liikluseeskirja punktist kuulnudki. Siiski nõustus ta auto kohe ümber pöörama. Patrullpolitseinik Ahto Aulik arvas siiski, et kuumade ilmadega kipuvad inimesed lihtsaid tõdesid unustama, mitte ei pargi tahtlikult valesti.

Trahvisummad valesti parkimise eest ulatuvad kuni 40 euroni. Kui sellega tekitatakse aga liiklusohtlik olukord, võib trahvisumma küündida kuni 200 euroni.

Välijuht Valge pani lehelugejatele südamele, et randa minnes peetaks kinni ka liikluseeskirjadest. “Pöördusime nüüd juhtide poole meedia vahendusel. Pärast artikli ilmumist me rikkumistesse enam nii leebelt ei suhtu,” lubas Valge randaminejatel silma peal hoida.

Print Friendly, PDF & Email