Langevarjurid plaanivad Kuressaare kohalt alla hüpata kuni 3000 korda

HÜPPAMA: Eelmisel Parasummeril tegi koos instruktor Kristjan Laidiga 4 km kõrguselt hüppe ka 80-aastane Sonja Laid. Foto: Antti Kopliste

Eeloleval nädalavahetusel algav ja alles järgmisel pühapäeval lõpule jõudev langevarjurite üritus Parasummer on taas asja ette võtnud üsna suurelt.

Parasummeri peakorraldaja Annika Arras ütles, et juba registreerunud hüppajate arv läheneb praeguse seisuga 150-le. “Kokkuvõttes prognoosime, et eks see 150–200 vahele jääb,” tähendas ta. Ka mullu oli hüppajaid umbes sama palju.

Parasummerdajad loodavad vaikselt, et teoreetiliselt peaks olema võimalik sooritada Parasummeri toimumise aja jooksul koguni kuni 3000 hüpet. “Realistlikum prognoos on aga see, et hüpete arv jääb vahest 2000 ja 2500 vahele,” arvas Arras.

Korraldajad ootavad kõiki saarlasi üritusest osa saama. Seda nii hüppeid pealt vaadates, aga miks ka mitte hüppeid tandemis kaasa tehes.

“Parasummeri esimesel päeval tuleb hüppama ka Kuressaare linnapea Hannes Hanso. Tema avab oma tandemhüppega meie ürituse,” sõnas Arras.

Annika Arras märkis, et publik on oodatud ka Kuressaare lennuväljal askeldamist vaatama. Tema sõnutsi on lennuvälja väravad päevasel ajal kõigile avatud ning vaatajatele on seal täiesti oma ala olemas. Lisaks on vaatamine kõigile taskukohane – suisa tasuta.

Sarnaselt läinud aasta Parasummeriga on hüppajatel ka tänavu kavas korraldada tõeline õhusõu otse Kuressaare kohal. Nimelt maandutakse ka sel korral Raiekivi säärel. “Maandume Raiekivi säärel kahel korral, esimest korda juba sel pühapäeval,” sõnas Arras. Raiekivi säärel maandutakse ka järgmisel reedel ja see sõu toimub koostöös Kuressaare merepäevadega. “Seega maandutakse reedel Kuressaare merepäevade avamisüritusele.” Mõlemad maandumised Raiekivi säärel peaksid orienteeruvalt toimuma poole kaheksa paiku õhtul ja mõlemal korral on maandumas kuni 25 langevarjurit.

Print Friendly, PDF & Email