Kuhu jätta auto? (1)

Palavad ilmad meelitavad inimesi randa. Kuumus ja unistamine eesootavast kosutavast suplusest muudavad aga autojuhid hooletuks. Parkimiskohtade nappus Mändjalas sunnib autosid tee äärde jätma. Ent parkimine mõlemal pool teed muudab suure liikluskoormusega Sõrve maantee ohtlikuks. Vähimgi viga võib kaasa tuua traagilisi tagajärgi.

Nüüd, mil linnast Sõrve poole sõites on parempoolsel teepervel peatumine keelatud, kiputakse autot parkima merepoolsesse teeveerde. Seejuures unustatakse, et asulatest väljaspool on see keelatud. Tekitab ju diagonaalis tee keskjoone ületamine täiendavaid võimalusi kokkupõrgeteks. Probleemi ei tekiks, kui rannarajoonis oleks rohkem parklaid. Mändjala rand on aga suures osas ka Järve luidete kaitseala ja seal kasvavad erilised taimeliigid. Seega puudub võimalus parkimiskohti juurde teha. Üle tee asuvate eramaade omanikud eelistavad aga suvilaid ehitada.

Vaevalt et eraparkla ennast ka ära tasuks, arvestades, et rannailmu jagub meil kuuks või kaheks. Ülejäänud ajal mahuvad tervisesportlaste ja seeneliste autod olemasolevatesse parklatesse lahedalt ära.

Print Friendly, PDF & Email