Koit Kelder lahkub ametist

Homsest lahkub ametist enam kui viis aastat Saarte koostöökogu tegevjuhina töötanud Koit Kelder.

“Mai lõpus sai täpselt viis aastat täis. Arvan, et see on piisavalt pikk aeg ühel ametipostil olla,” põhjendas Koit Kelder (fotol)ametist lahkumist. “Kuna praegu on n-ö vaheaastad, mil Euroopa Liidu üks rahastamisperiood on lõppenud ja teine peagi algamas, on nüüd just õige aeg see töökoht kellelegi teisele üle anda. Edaspidi kavatsen peamiselt keskenduda oma ettevõtete juhtimisele.”

Tehes möödunud viiest aastast kokkuvõtet, ütles Kelder, et tema meelest on Saarte koostöökogu selle aja jooksul oma tööülesannetega hästi hakkama saanud. “Võin öelda, et Saaremaa tegevusgrupp on asjaajamise korrektsuse ja edukate projektide poolest olnud kogu Eestis ikka esirinnas,” nentis ta.

Saarte koostöökogu viimase viie aasta eelarve on olnud umbes viis miljonit eurot. “See tähendab, et just nii palju raha oleme selle aja jooksul Saare maakonda toonud ja selle summa eest on rahastatud ühtekokku 350 projekti,” ütles Koit Kelder.

Augustist hakkab Saarte koostöökogu tegevjuhi kohustusi täitma organisatsiooni praegune nõustaja Terje Aus. Koit Kelder arvas, et uut tegevjuhti hakatakse tõenäoliselt otsima eeloleval aastal, see tähendab uue tegevusperioodi strateegia valmimise ajal.

Saarte koostöökogu on 2006. aastal loodud ettevõtete, mittetulundusühingute ja kohalike omavalitsuste ühendus. Organisatsiooni peamine eesmärk on toetada kultuuri ja keskkonda, mis aitab kaasa kohaliku ettevõtluse arengule ning suurendab teadmisi ja toimetulekuvõimet Saare maakonnas.

Praegu on Saarte koostöökogus 87 liiget, sh 15 kohalikku omavalitsust, 23 ettevõtet ja 49 mittetulundusühingut.

Print Friendly, PDF & Email