Linnavalitsus asus taas arhitektide otsinguile (3)

Kuressaare linnavalitsus otsustas eilsel istungil taas välja kuulutada konkursi, leidmaks linna- ja vanemarhitekti.

Linnavalitsuse pressiesindaja Geili Heinmaa sõnul otsustati mõlemad konkursid jätta avatuks ehk nendele ei määratud lõppkuupäeva.

“Loodan, et leiame lähiajal siia kedagi, kes soovib meie ilusa linna arendamisel kaasa rääkida,” ütles abilinnapea Taavi Kurisoo. Tema sõnul ei ole linnaarhitekti lihtne leida, sest sellele tööle ei tulda lihtsalt raha teenima. “Selles inimeses peab olema soov kujundada linnakeskkond selliseks, et inimesed tahaksid siin elada ja ettevõtjad äri ajada,” rõhutas ta.

Põhjuseid, miks need ametikohad seni täitmata on jäänud, on Kurisoo sõnutsi mitmeid. “Ühest küljest ei ole äärealadel häid spetsialiste lihtne leida, teisalt oleme ise üsna valivad, kuna linnaarhitekti rolli linnakeskkonna kujundamisel on raske üle hinnata,” rääkis Kurisoo.

Uue linnaarhitekti leidmiseni täidab seda kohta vanemarhitekt Maria Reimal ning strateegiliste küsimuste otsustamisel aitab teda osakonna “kollektiivne aju”.

Print Friendly, PDF & Email