Kuressaares toimus kultuuriministrite esmakordne kokkutulek

Eile kella üheteistkümneks kutsus kultuuriminister Urve Tiidus Kuressaarde Arensburgi hotelli veinikeldrisse kokku vestlusringi endiste kultuuriministritega. Arutleti Eesti kultuuripoliitika arengusuundade üle.

Kultuuriminister Urve Tiidus ja endised kultuuriministrid olid Saaremaal seoses Kuressaares toimuvate VII Saaremaa ooperipäevadega.

Seda, kas järgmisel aastal kohtuvad kultuuriministrid taas Saaremaal, minister Tiidus ei kinnitanud ega lükanud ümber.

Eksminister Rein Lang ütles Kadi raadiole pärast kohtumist, et tegemist oli tema algatusega korra aastas kokku tulla.

“Kõrvaltvaatajal on hoopis teistsugune nägemus asjadest,” leidis Lang, kes oli rahul sellega, et hoolimata ilusatest ilmadest, said nii paljud kohale tulla. “Ei ole ju mõeldav, et Ukraina sündmuste valguses lahkuks välisminister Paet kaheks päevaks Tallinnast,” täpsustas Lang.

Seda, kes kultuuriministritest oma ametiajal kõige paremini hakkama on saanud, sellel kohtumisel ei arutatud. “Eesti kultuuripoliitikat on stabiilselt aetud juba üle kahekümne aasta. Üks minister jätkas teise tööd,” kinnitas Lang. Tema väitel oleme kultuurile ja spordile eraldatavate vahendite osas OECD edetabeli tipus.

Tänutundega pöördus ta firmade ja kodanikeühenduste poole, kes on omalt poolt toetanud kultuuri ja sporti. “Tekkinud on hoopis teised dimensioonid, kui olid kahekümne aasta eest,” leidis Lang.

Ta avaldas lootust, et ka pärast järgmise aasta riigikogu valimisi on ametis minister, kes neid kokku kutsub. “Erakonnad võivad ju nüanssides eri meelt olla, kuid lõppeesmärgiks peab olema eesti kultuuri ja keele säilimine,” rõhutas Lang.

Print Friendly, PDF & Email