Kuressaare jahisadamas lokkavad taimed

Tori abaja veetase on kuiva suve tõttu üsna madal. Madalas ja liikumatus vees aga vohavad taimed, mis just silmailu ei paku. Viimased kaks aastat ei ole neid niidetud.

Kuressaare abilinnapea Taavi Kurisoo tunnistas Saarte Häälele probleemi olemasolu. Tema sõnul aga pelgalt niitmisest ei piisa, sest selle käigus vajuvad taimed põhja ja hakkavad uusi probleeme tekitama: “Mõne aja jooksul pärast põhjavajumist lähevad taimed käärima ja kerkivad pinnale ning pinnale kerkiv taimestik kiilub kinni veesõidukite veealustesse liikuvatesse osadesse.”

Kurisoo sõnul uuritakse praegu setteid ujula abajas ehk Titerannas ja loodetakse see varsti puhtaks teha. Seda, millal Tori abajani jõutakse, veel otsustatud pole.

Kuressaare jahisadama sadamakapteni Oskar Jõgi sõnul taimestik jahtide liiklemist ei häiri: “Seal madalal alal laevaliiklust ei toimu.” Jõgi lisas, et põhjataimestiku eemaldamine abajast on linna probleem ja sadamat see ei puuduta.

Raido Kahm

Print Friendly, PDF & Email