Jahisadamad klientide vähesuse üle ei kurda (1)

Võrreldes eelmise aastaga on saart külastavate jahtide arv mitmes Saare maakonna jahisadamas jällegi tõusnud. Langustrendi ei täheldatud üheski sadamas, millega Saarte Hääl ühendust võttis. 

Külastavate aluste arv on tõusnud Kuressaare ja Kuivastu jahisadamas ning umbes samale tasemele jäänud Koguva, Lõunaranna, Roomassaare ja Orissaare jahisadamas.

Kuivastu jahisadama ülevaataja Toomas Raudsepp ütles, et külastajate arv on tõusnud umbes veerandi võrra – eelmise aasta juuli keskpaigaks oli Kuivastu võõrustanud umbes 300 väliskülalist. “Rahulolevad kliendid räägivad sõpradele, et siin on hea sadam ja siis külastavad nemadki meid,” põhjendas Raudsepp sadamat külastavate jahtide arvu kasvu.

Samas tõi ta välja, et külastajate arv võiks ehk olla veelgi suurem, kui Kuivastu jahisadam oleks märgitud üleilmses internetikeskkonnas Marine Traffic, kust on võimalik näha sadama asetust ja laevade liikumist reaalajas. “Maa-ameti kaardil oleme me aga ilusti olemas,” oli Raudsepp rahul.

Reelingu OÜ juhataja Andre Kuntseli sõnul on väliskülaliste arv Orissaares jäänud samale tasemele, kuid kohalike paadi- ja jahiomanike arv on tõusnud: “Eelmisel aastal käis meil külalisaluseid umbes 60–70 ja selle hooaja lõpuks on suurusjärk tõenäoliselt sama. Lisaks on meil seitse kohalikku purjejahti ja mitu kaatrit.”

Lõunaranna sadama juhataja Olaf Orgse nentis, et ilma tõttu oli juunikuu tulemus sel aastal kehvem. “Soomlased ei tulnud välja,” kommenteeris Orgse.

Tänu edukale juulikuule on sadamat külastanud jahtide arv kokkuvõttes siiski umbes sama, mis eelmisel aastal. Praeguse seisuga on Lõunaranna jahisadamat tänavu külastanud üle 120 jahi.

Raido Kahm

Print Friendly, PDF & Email