Leisi vald ei eraldanud 190 eurot represseeritute kokkutuleku korraldamiseks (13)

Toimetusse helistas Leisi valla elanik Annes Meister ja kurtis, et vallavalitsus ei soostunud toetama 9. augustile kavandatud represseeritute kokkutulekut.

“Umbes kuu aega tagasi esitasin Leisi valla võimudele taotluse, milles palusin eraldada 190 eurot, et vähemalt osaliselt katta augustikuu esimesele poolele kavandatud represseeritute kokkutuleku korralduskulud,” ütles ürituse eestvedaja Annes Meister. “Mõned päevad tagasi jõudis aga minuni teade, et vald meie taotlust ei rahuldanud.”

Tema sõnul olevat Leisi vald möödunud aastal seda üritust toetanud, tänavu aga miskipärast mitte. “Kui nad oleksid kasvõi osaliselt, näiteks 100 euro ulatuses meie taotluse rahuldanud, siis oleks ka sellest suur abi olnud,” märkis Meister.

Ürituse eestvedaja lisas, et Leisi valla võimudelt polevat ta ammendavat selgitust, miks ikkagi vald raha ei eralda, saanud. “Minule on küll jäänud mulje, et selle teema ümber käib vaid üks hämamine,” tõdes ta.

Veel nentis Annes Meister, et Leisi valla võimude keeldumise otsust polevat tal võimalik ka kuidagi vaidlustada. “Küsisin volikogu kultuurikomisjoni esimehelt Priit Nurgalt ametlikku dokumenti, kus oleks ära toodud keeldumise põhjus, mulle öeldi aga, et säärast kohustust neil ei ole,” kirjeldas ta toimunut.

“Minu arvates on see ikka häbiväärne juhtum,” jätkas Meister. “Kõiksugu üritusi, näiteks jalgpallivõistlusi Leisi alevis korraldatakse ja nüüd ei leita 190 eurot, et toetada represseeritute kokkutulekut.”

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep jäi juhtunut kommenteerides napisõnaliseks. Ta ütles vaid, et ühekordsete kultuuriürituste toetust jagab volikogu kultuuri- ja hariduskomisjon oma eelarve piires. “Põhjendusi oleks õigem küsida selle otsuse tegijatelt endilt. Mina ei peaks hakkama arvama, mis konkreetselt oli keeldumise põhjus,” märkis ta.

Vallavolikogu liige ja kultuurikomisjoni esimees Priit Nurk lausus aga, et Annes Meisteri taotlust arutas komisjon 30. juuni istungil. “Komisjoni eelarve on piiratud ja seepärast vaadatakse kõik laekunud taotlused ükshaaval läbi,” selgitas ta. “Kuna enamik komisjoni liikmeid Annes Meisteri esitatud avalduse rahuldamist ei pooldanud, teeb komisjoni esimees ettepaneku seda mitte toetada ja esitab selle vallavalitsusele kinnitamiseks.”

Print Friendly, PDF & Email