Ametikooli popimad suunad on IT ja tekstiil (1)

Eilse seisuga oli Kuressaare ametikoolis kõige enam avaldusi esitatud kahele uuele erialale – nendeks on IT-eriala tarkvaraarendaja ja tekstiilkäsitöö valmistaja ehk kangakudumise eriala.

Ametikooli teabejuht Taavi Tuisk ütles, et tarkvaraarendaja erialale on juba avalduse esitanud 19 põhikoolilõpetajat ja kaheksa keskkoolilõpetajat. “Eriti rõõmustab meid siin just keskkoolilõpetajate suur arv, sest mullu laekus keskharidusejärgsele IT-erialale vaid paar avaldust, mistõttu me ei saanudki õpperühma avaldada,” tõdes Tuisk.

Tekstiilitöö valmistaja ehk kangakudumise erialale oli eilse seisuga laekunud samuti 19 avaldust. “See on kuuekuulise õppeajaga eriala, kus eelneva haridustaseme nõue puudub,” selgitas ametikooli teabejuht.

Põhikoolijärgsetest erialadest on ametikoolis populaarsed veel kokandus ja väikelaevade ehitus. Mõlemale erialale on seni laekunud 13 avaldust.

Õhtu- ja tsükliõppe erialadest on aga noorte seas popid kondiitri eriala, kuhu on esitatud 12 avaldust, kuid ka lapsehoidja ja rõivaõmblemise eriala.

Omavalitsuste lõikes on kõige rohkem sisseastumisavaldusi tulnud Kuressaarest, Kaarma vallast ning Tallinnast.

Taavi Tuisk ütles, et ametikoolis on tänavu 19 õhtu- või tsükliõppe eriala, mis on eelkõige mõeldud tööl käivatele täiskasvanutele, kes saavad õppida midagi uut, et leida endale uus kutsumus ja lisateenistuse võimalus. Uued erialad on siin laevatehnika, toitlustuskorraldus ja koduhooldaja.

Kõikidele erialadele kokku oli Kuresaare ametikooli eilse seisuga esitatud ligi 200 avaldust. “Kuna avaldusi lisandub iga päev ja tavaliselt esitatakse neid kõige rohkem just vastuvõtu viimasel nädalal, siis on praegu veel vara prognoosida, milline eriala osutub lõppkokkuvõttes kõige populaarsemaks,” märkis Taavi Tuisk.

Sisseastumisavalduste vastuvõtt kestab ametikoolis 8. augustini.

Print Friendly, PDF & Email