Saaremaa rannapeo üldmuljet rikkusid üksikud “tõrvatilgad” (5)

ÜLEV MEELEOLU: Kohalik peoline Mihkel Õigemeel (vasakul) ja tema kaaslased tundsid heameelt, et lisaks muusika kuulamisele sai ka rannajalgpalli mängida. Foto: Irina Mägi

ÜLEV MEELEOLU: Kohalik peoline Mihkel Õigemeel (vasakul) ja tema kaaslased tundsid heameelt, et lisaks muusika kuulamisele sai ka rannajalgpalli mängida. Foto: Irina Mägi

Nädalavahetusel Mändjalas toimunud Saaremaa rannapidu 2014 tõi kokku ligi 6000 muusikahuvilist.

Peakorraldaja Siim Pohlaku sõnul läks pidu üldjoontes korda ja esinejate vahetu vastuvõtt tagas rahvale meeleoluka muusikaelamuse. Kitsaskohtadena tõi Pohlak välja suure rahvamassiga kaasnenud autode hulga ja liiklusprobleemid, mis näitas, et 6000 inimest on sellise peo jaoks ülemine piir.

“Kuna meie soov on pakkuda head muusikaelamust ja võimalikult vähe häirida kohalikku kogukonda, siis järgmisel aastal tahaksime piirata piletimüüki ja jätta inimeste arvu 4000–5000 piirile,” tõdes Pohlak. Hetkeotsuse põhjal peole saabuvaid läbustajaid tahaks korraldaja edaspidi tänu taolisele piirarvule vältida.

Mis puudutab programmi järgi kella kolmeni öösel kestnud valju muusikat, siis sellekohaseid kaebusi laekus korraldajatele üks. “Jaa, saime kuulda küll nurinat liiga valju muusika kohta, aga see polnud mitte lähiümbrusest, vaid mere tagant, arvatavasti võimendasid vesi ja tuul muusikat, aga laupäeval keerasime oma helinivood vaiksemaks.”

Kuressaare konstaablijaoskonna piirkonnavanem Aare Allik ütles, lisaks kohalikele politseiametnikele olid Saaremaal tööl kolleegid mandrilt ja kaasatud olid ka abipolitseinikud. Tänu sellele oli tagatud kontroll ja avaliku korra rikkumisi oli vähe. Kokku kontrolliti nädalavahetuse järelevalve ajal 3507 isikut. Politsei algatas 33 väärteomenetlust ja 2 kriminaalmenetlust.

“Üldiselt võib rannapeo kordaläinuks lugeda, sest arvestades rahvahulgaga, olid vaid üksikud tõrvatilgad head üldmuljet rikkumas. Murelikuks teeb, et ka see pidu ei möödunud joobes alaealisteta ja ikka leidub juhte, kes ei oska oma seisundit hinnata ja võtavad asjatuid riske,” rääkis Allik. Joobes alaealisi tuvastas politsei 10, kaks inimest jäi vahele narkootilise aine omamise ja joobega. Purjus autojuhte tuvastati nädalavahetusel kuus.

Kristi Luha


Reidid Kuivastus ja Nasval

Seoses ilusate suveilmade ja rannapeoga Mändjalas toimus Kuivastu sadamas suur, pea pool ööpäeva kestnud politseireid. Pühapäeval kontrolliti autojuhte Nasval.

Kuressaare piirkondliku politseitöö teenistuse vanem Meelis Juhandi sõnul kontrolliti 18. juulil kell 12–23.30 Kuivastu ja Virtsu sadamas inimesi ja sõidukeid. Kuivastus avastati kaks narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse rikkumist. Tuvastati üks alkoholijoobes alaealine. Kahe mootorsõiduki juhid olid rooli istunud alkoholi lubatud piirmäära ületades. Lisaks peatati kolm tehnonõuetele vastavuse kontrolli läbimata mootorsõidukit.

“Kuna sel päeval oli liiklusvoog seoses nädalalõpuüritustega suur, siis üldise olukorraga võib rahule jääda, sest patustanuid oli kontrollitute hulgas suhteliselt vähe,” märkis Juhandi.

Pühapäeval, 20. juulil kell 9–15 politsei kontrollitud juhte oli kokku 478. “Liiklusseaduse § 224, mis käsitleb mootorsõiduki, maastikusõiduki või trammi juhtimist alkoholi lubatud piirmäära ületades, lõike üks järgi avastati üks rikkumine ja sama seaduseparagrahvi lõike kaks järgi neli rikkumist,” teatas politsei pressiesindaja Kaja Grak.

Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email