Ooperipäevad tulid taas (5)

On tore, et saarlastele tuleb ka kõrgkultuur koju kätte. Kultuur ei tule aga üksi, vaid tõmbab siia paljusid huvilisi nii mandrilt kui välismaaltki. Seega võib siinkohal ka arutleda, kelle jaoks Saaremaal toimuvad suuremad sündmused mõeldud on.

Pühapäeva varahommikul lõppenud rannapidu ooperipäevadega võrrelda on võib-olla veidi kohatu, kuid ometigi oli selgi üritusel suur hulk osalejatest tulnud siia mujalt. Tegelikult ei ole selles midagi halba, kui tuuakse kaasa mõlemad – publik ja esinejad, sest kedagi ju ei diskrimineerita – kõigil on võimalik endale pilet lunastada.

Küsimus on pigem selles, mis neist üritustest siia maha jääb. Ooperipäevad ei nõua ilmselt täiendavaid politseijõude ega jäta maha räämas teeservi. Selles osas teeb kõrgkultuur nii mõnelegi teisele meelelahutusvormile silmad ette.

Kui meil on aga võimalik kõrgtasemelist ooperit nautida, siis kasutagem seda võimalust ka ise, kaassaarlased!

Print Friendly, PDF & Email