Veebis reklaamitud majutuskohas ööbida ei saa (7)

Ehkki veebilehekülgedel puhkaeestis.ee ja booking.com reklaamitakse majutuskohana Torgu vallas Türju külas asuvat Penumetsa puhkemaja ja pakutakse isegi broneeringute tegemise võimalust, väidab selle omanik, vallavolikogu esimees Mihkel Undrest ise, et majutusteenust ta seal praegu veel ei osuta.

“Ei vasta tõele, et olen hakanud majutusteenust pakkuma,” ütles Mihkel Undrest. “Ma ei tea ka seda, et Torgus oleks ses valdkonnas midagi juurde tekkinud. Seal koolimajas vist lastele midagi veel pakutakse, see on aga kõik.”

Kommenteerides veebilehel puhkaeestis.ee olevat reklaami ja majutuse broneerimise võimalust, ütles Undrest, et tegevusluba on tal olemas. “Kuid praegu ehitan ma sinna ühte terrassi, teeme haljastust ja mul tehnika seal õues töötab. Seepärast ma seal kedagi vastu võtta ei saa,” nentis ta.

Reklaam käib
Samas oli aga vallavolikogu esimees sunnitud tõdema, et majutuskoha reklaam käib täistuuril ja et ka broneeringuid on võimalik teha. “[Reklaam] käib küll ja koduleht näitab [broneeringute tegemise võimalust], kuid tegelikult me broneeringuid ei tee,” märkis ta ja lisas: “Ühel nädalal tulid minu juurde kaks vanemat inimest ja kurtsid, et neil pole Sõrves kuskil ööbida. Neile ma ööbimise andsin, ilma rahata. Need olid aga ainult kaks inimest.”

Mihkel Undrest kinnitas, et sel hooajal Penumetsa majutuskoht veel käiku ei lähe. “Järgmisel kevadel ehk läheb käiku,” lisas ta.

Veebilehel puhkaeestis.ee on ära toodud Penumetsa puhkemaja kontaktandmed, on avatud broneerimisvõimalus ja toonitatud, et arveldamine käib sularahas. Lisaks on antud puhkemaja iseloomustus ning nimetatud vaba aja veetmise ning lõõgastuse võimalused.

Torgu vallas juba pea veerandsada aastat majutusteenust pakkuv Sõrve turismitalu omanik Jüri Mitt kinnitas, et ka tema andmetel pakutavat Penumetsal majutusteenust. “Kui lähete veebikülgedele booking.com ja puhkaeestis.ee , siis on Penumetsa puhkemaja täiesti olemas ja seal nagu üüritakse ka tube välja, seda juba teist aastat,” märkis ta.

Miks reklaamib?
Kommenteerides Mihkel Undresti sõnu, et tegelikult Penumetsal majutusteenust praegu ei pakuta, ütles Mitt, et ega see värk ikka õige ole. “Tõepoolest, ka minule on öeldud, et tegelikult ta neid [tube] seal välja ei üüri,” lausus ta. “Kui see aga nii on, siis ei maksaks ju end ka reklaamida, sest kliendi seisukohast vaadatuna ei ole see õige. Sisuliselt on see ju eksitava reklaami tegemine.”

Jüri Mitt lisas, et isiklikult pole ta luuramas käinud, kas Penumetsal turiste majutatakse või mitte. “Ühte-teist olen aga kuulnud, et seal olevat mingid inimesed peatunud,” rääkis ta. “Kuna reklaamis on öeldud, et arveldamine käib sularahas, siis võib olla, et [majutus]tegevusest ei jää maha mitte ühtegi märki.”

Penumetsa puhkemaja kodulehel kirjas olevalt infotelefonilt kinnitati, et praegu nad broneeringutega ei tegele. “Oleme palunud veebikülgedelt puhkaeestis.ee ja booking.com oma reklaami maha võtta, kuid miskipärast pole seda seni veel tehtud,” ütles meeshääl ja lisas, et võib-olla hakkavad nad külalisi vastu võtma alates uuest hooajast.

Kuressaare turismiinfokeskusest öeldi eile, et nendeni ei ole taotlus kustutada Penumetsa puhkemaja reklaam veebilehelt puhkaeestis.ee jõudnud.

Print Friendly, PDF & Email