Tullio Liblik: Kuressaarest võib saada ka konverentsikeskus (4)

Neljapäeval oli Kuressaare linnavalitsuses arutelu Kuressaarde kavandatava konverentsikeskuse võimaliku asukoha üle. Konverentsikeskuse esimesed eskiisid peaksid valmima juba septembrikuu keskpaigaks.

Konverentsikeskuse rajamise initsiatiivgrupi liige, ettevõtja Tullio Liblik (fotol) ütles Saarte Häälele, et sel nädalal arutasid nad keskuse rajamist linnavalitsuses. “Kohtumisel osalesid ka maailmamainega Hispaania arhitektid Alvaro Cano ja Esteban Gasulla,” märkis ta. “Minu arvates saime linnavalitsuselt heakskiitva hinnangu ja koostasime edasise tegevuse kava.”

Liblik lisas, et septembrikuu keskpaigaks peaksid Hispaania arhitektid kavandatavast konverentsikeskusest koostama esimesed n-ö ilupildid. Keskus ise tuleb multifunktsionaalne, mis tähendab, et seal hakatakse korraldama ka näitusi, kontserte, teatrietendusi ja messe.

“Pärast Kaali meteoriidikraatri külastamist käisid hispaanlased välja veel mõtte, et keskusesse võiks rajada isegi planetaariumi, sest nende sõnul olevat Saaremaal universumiga otsene suhe,” ütles Liblik. “Ise arvan, et kaasaegse tehnoloogiaga varustatud planetaarium annaks Saaremaale kui turismikohale kindlasti palju juurde.”

Rajatava konverentsikeskuse täpne asukoht ei ole veel teada. Tullio Libliku sõnul on Kuressaares suisa kümneid kohti, kuhu selle võiks rajada.

“Üks koht, mida praegu oleme kaalunud, on Ranna tänava äärde jääv tühermaa, kindel see aga veel ei ole,” märkis ta. “Kindel on vaid see, et tulevane konverentsikeskus peaks jääma olemasolevate hotellide vahetusse lähedusse ja sellest peaks avanema hea vaade nii merele kui ka Kuressaare linnusele.”

Print Friendly, PDF & Email