4 avariid ühe ööpäevaga (13)

Neljapäeva pärastlõunast reede pärastlõunani tabas Saaremaad liiklusavariide laine. Kokku juhtus neid ööpäeva jooksul tavapäratult palju – neli.

Esimene ja neljast õnnelikum avarii juhtus neljapäeval pärast kella viite õhtupoolikul. Siis oli liiklus häiritud Kuressaare–Sõrve maantee kolmeteistkümnendal kilomeetril Mändjala lähedal. Sõrve poolt tulnud palgikoormaga metsaveokil hakkasid koormas olevad puud liikuma ja maha kukkuma ning koorem tuli ümber laadida (foto üleval paremal).

Politsei pressiesindaja Heiko Leesment kinnitas, et nad on sündmusest teadlikud, menetlust alustatud pole ja politsei sündmuskohal ei käinud.

Reedesed õnnetused said alguse ahelavariiga Muhus. Politsei sai kell 11.59 teate, et Muhu vallas Liiva külas on toimunud kolme sõiduauto kokkupõrge (foto all paremal). “Kannatanuid polnud, aga esialgsetel andmetel polnud ühe sõiduki roolis olnud 20-aastasel mehel juhtimisõigust,” ütles Leesment. Sündmuse asjaolud selgitab välja menetlus.

Seejärel kolisid plekimõlkimised linnale lähemale. Järgmine avarii juhtus Kuressaare–Kuivastu maanteel vahetult enne ringteed, kus kokku sõitis lausa kolm autot. Volkswagenit juhtinud naisterahva väitel pidurdas ta, sest eessõitjad pidurdasid (foto üleval vasakul). Peeglist nägi ta, et ka taganttulija pidurdas. Järgmisel hetkel paiskus aga tema järel sõitnud auto tema sõiduki peale, sest seda oli ramminud ühe noormehe juhitud auto. Naise kõrval istunud väikelaps oli kinnitatud turvatooli.

Viimane avarii juhtus eile kella 15 ajal Mändjalas Keskranna parkla juures (foto all vasakul). Linna poolt tulnud vasakpööret sooritanud Opelile sõitis tagant sisse Audi. Kärlalt pärit noormehed ütlesid, et neile oli päike silma paistnud ja pimestanud. Juhid said omavahel kokkuleppele. Edasi tegeleb asjaga kindlustus.

Print Friendly, PDF & Email