Muhu väina regatt võttis suuna Roomassaarele

57. Muhu väina regatist on sõidetud üle poole ning eile õhtul võeti suund Roomassaare sadamale, kuhu jahid peaksid jõudma tänase päeva jooksul. Pärnus sõidetud etapiga tõusis esikolmikusse ka jaht Kadri (Andres Haavel).

Muhu väina regatt jätkus üleeile Pärnus lühirajasõitudega. “Purjetajate oskused ja taktika pandi lühirajal proovile tingimustes, kus tuli sooritada tihedalt manöövreid pöördemärkides ning olla silm silma vastu konkurentidega, seda kolme ca 40-minutilise sõidu jooksul,” ütles Muhu väina regati infojuht Piret Salmistu.

Tema sõnul olid ilmaolud pea ideaalsed, kuid siiski suutsid mitmed jahid ennast lõhkuda. Nende seas ka näiteks saarlaste Centaur, kellel purunesid purjed ning nii ei saadudki tulemust kirja.
Saarlaste üks edukamaid oli Liliann (Margus Beljakov), kes Estlys II grupis sai kolmanda koha. Samal kohal on ta ka üldarvestuses. Samas grupis sõitis ka õnnetu Centaur (Rain Riim), kes kokkuvõttes on 9. kohal. Tulemust ei saanud kirja ka samas grupis sõitev Pinta (Guido Grass), kes kokkuvõttes on 14.Lilianniga sama tulemuse sõitis oma grupis välja ka Mercurius (Margus Tasa), kes oli samuti kolmas. Kokkuvõttes on nad Estlys III grupis 4. kohal. Maris (Mihkel Šesterikov) jätkas omal kursil ning võttis ka seekord viienda koha. Kokkuvõttes on nad samuti viiendad. Cassandra (Jaanis Prii) oli Pärnu etapil 13. ja samal kohal on nad ka kokkuvõttes.

ORC II klassis sai saarlastest eile parima koha Evelyn III (Kristen Pugi), kes oli 5. ja on kokkuvõttes 9. Mart Tamme juhitud Katarina Jee oli 8. ja on samal kohal ka kokkuvõttes.

ORC III klassis tegi üldkokkuvõttes tõusu medalikolmikusse Kadri. Selle andis etapi 4. koht, mis tõstis nad kokkuvõttes kolmandaks.

Estlys I klassis ainsana saarlastest sõitnud Sophia (Priit Kuusk) eile starti ei tulnud ning kokkuvõttes on nad oma grupi eelviimased. Tulemus on kirja saadud vaid ühel etapil neljast.

Veidi andis Pärnus järele folkbootide klassis sõitev Ahti (Ott Kolk), kes oli 7. Kokkuvõttes on nad siiski 4. kohal.

Regati arvestuses saavad kõik oma kohti veel ka parandada, kuna lõppprotokollis arvestatakse maha iga jahi kehvim koht.

Print Friendly, PDF & Email