Mees lõi koerale kirvega pähe (15)

KUSTA: Kirvega pähe saanud koer oli arstide juurde tooduna küll adekvaatne, kuid tema tulevikku on veel vara ennustada. Pildist on osa hägustatud, kuna avanenud vaatepilt oli liiga õõvastav. Foto: Erakogu

KUSTA: Kirvega pähe saanud koer oli arstide juurde tooduna küll adekvaatne, kuid tema tulevikku on veel vara ennustada. Pildist on osa hägustatud, kuna avanenud vaatepilt oli liiga õõvastav. Foto: Erakogu

Politseile tehti eile avaldus, et Leisi vallas Laugu külas rünnati koera kirvega. Arstide sõnul jäi koer küll ellu, kuid tema tulevik võib olla väga sünge.

“Meie praktikas pole sellist asja enne ette tulnud,” kinnitas Saarte Häälele Taluapteegi veterinaar Jüri Hioväin, pidades silmas looma nii räiget väärkohtlemist. Lisaks kirvega pähe löödud mitme sentimeetri pikkusele augule oli Kustal katki löödud ka üks põlv.

Eile ennelõunal Kusta haava puhastamise ja kinniõmblemisega tegelenud loomaarst Lea Hioväin ütles lehele, et koer oli neile tooduna adekvaatne. “Loodus on kõikvõimas,” vastas Hioväin küsimusele, kuidas koer pärast sellist lööki, mis purustas ta sarnaluu, üldse hinge jäi. Tema sõnul jäi koer küll ellu, kuid mis tema eluga edasi hakkab saama, seda on raske öelda. Võimalik, et koer jääb ilma nägemisest või saab ajukahjustusi. “Ega see koer pole veel ellu jäänud,” kinnitas Hioväin.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesment ütles Saarte Häälele nii palju, et esialgsetel andmetel oli vahejuhtumis kannatanuks vaid avalduse teinud inimese koer. Saarte Häälele laekunud info kohaselt võisid kirvemehe pahameele alla olnud sattunud ka inimesed, kuid seda politsei ei kinnitanud. “Sündmuse osas on alustatud väärteomenetlust,” ütles Leesment.

Kustaga kordasaadetud tegu on Saaremaal viimaste kuude jooksul juba mitmes, kus kannatada on saanud kas koerad või kassid.

Print Friendly, PDF & Email