Saaremaal tegutsev Eesti suurim erainvestor kaotas börsil aktsiatega

Äripäev kirjutab, et Tallinna börsi suurim eraettevõtja ja Kuressaares asuva AS-i Luksusjaht rootslasest omanik Sven Lennart Alpstal lõikas mullu börsiettevõtetelt küll kopsakalt dividende, ent aktsiainvesteeringud viisid mehe majandusaasta lõpuks siiski miinusesse.

Lehe andmetel kandis rootslasest investor, kes börsil kaupleb Saaremaal tegutseva ettevõtte Luksusjaht kaudu, mullu aktsiainvesteeringutelt kahju 342 358 eurot, ent teenis samal ajal 278 451 eurot dividende.

Kui veel tänavu aprillis oli Alpstali portfelli väärtus 10,18 miljonit eurot, siis praeguste börsihindade juures on tema portfelli väärtus 9,87 miljonit eurot. Samas suurendas Alpstal 2013. aastal portfelli üsna jõudsalt. Kui 2012. aastal oli tal aktsiainvesteeringuid pea 6,5 miljoni euro eest, siis mullu oli see number juba ligi 10,2 miljonit eurot, tsiteerib Äripäev värsket majandusaruannet.

AS Luksusjaht viimase aruandeaasta kasum pärast tulumaksustamist oli 2,2 miljonit eurot, aasta varem oli see 3,8 miljonit eurot. Ettevõtte ainuomanik ja ainus juhatuse liige Sven Lennart Alpstal teenis mullu 13 300 eurot juhatuse liikme tasu, aasta varem maksis ta endale 12 600 eurot. Kokku on firma palgal 105 töötajat.

Print Friendly, PDF & Email