Saaremaa kaitseliitlased metsavendade retkel eesotsas (2)

HETK ENNE RETKE LÕPUJOOKSU: Taavi Tuisk, Jüri Linde, Meelis Linde ja Alo Oll Põrgupõhja punkri asupaigas. Foto: Erakogu

HETK ENNE RETKE LÕPUJOOKSU: Taavi Tuisk, Jüri Linde, Meelis Linde ja Alo Oll Põrgupõhja punkri asupaigas. Foto: Erakogu

Saaremaa maleva kaitseliitlaste võistkond osales kolmepäevasel metsavendade mälestusele pühendatud Põrgupõhja retkel Pärnu- ja Raplamaal, kus 22 startinud võistkonna konkurentsis saavutati 7. koht.

Võistluse legendiks oli relvastamata metsavendade luureretk. Mitmed kontrollpunktid asusid endistes metsavendade punkrite asupaikades, kus tuli sooritada esmaabi-, pääste-, sõjalisi jm ülesandeid. Saarlaste võistkonda kuulusid Jüri Linde, Meelis Linde, Alo Oll ja Taavi Tuisk. Võistkonna esindaja oli Tiiu Naagel.

“Võistlus ei olnud füüsiliselt kõige raskem, sest mõlemal ööl sai telkmantli all 4–5 tundi magada. Samas oli sellel retkel väga aktiivne vastutegevus, nii et suur osa läbitud 100 kilomeetrist tuli liikuda väga varjatult läbi metsade ja rägastike,” rääkis Taavi Tuisk.

“Muljed on väga positiivsed,” lisas Jüri Linde. “Meeskond töötas ja hoidis kokku. Ilus ja kuiv ilm säästis jalgu. Võistluse formaat oli võrreldes teiste militaarrännakutega veidi teistsugune, saime hea kogemuse. Vastutegevus oli päris aktiivne, see hoidis pidevalt pinget üleval.”

“Teise päeva õhtul, kui hakkasime liginema ööbimispaigale, kõndisime kinnikasvanud metsasihil vastutegevuse ahelikku sisse. Kõlasid paukpadrunilasud ja meid päästsid elutalongide loovutamisest väga kiired jalad. Alles kolmandal katsel õnnestus sellest ahelikust läbi murda,” ütles Tuisk.

“Võistluse kolmas päev, kui vastutegevus oli kõige aktiivsem, oli kõige pingelisem. Iga kord sai kergendatult hingata, kui kontrollpunkti ümbruses asuvasse turva-alasse jõudsime,” märkis Tuisk. “Siiski õnnestus meil sel päeval liikumisteed nii hästi valida, et ühtegi spurti vastutegevuse eest teha ei tulnud, olime üks kuuest-seitsmest võistkonnast, kes kolme päeva jooksul ühtegi elutalongi ei pidanud loovutama.”

Võistlus lõppes kolme kilomeetri pikkuse lõpujooksuga Põrgupõhja punkri asupaigast Eidaperre.

 

Piret Paomees
Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna instruktor

Print Friendly, PDF & Email