Iff andis välja vinüüli

Laulja Ivo Linnalt, kes möödunud aasta lõpus andis välja CD-plaadi “Päike sõbra aknas”, ilmus nüüd sama pealkirjaga kauamängiv vinüülplaat.

Iff tõdes Saarte Häälega vesteldes, et tema laulud pole vinüülplaadile jõudnud juba ligi kolmkümmend aastat.

“Mõnikord teeb aeg aga ringi ära – nii-öelda muusikapõllule on naasnud vana tüüpi lampvõimendused, moodi on läinud vanad väärikad kitarrid ja ka vinüül on tulnud ootamatult tagasi,” rääkis Muhumaal elav laulja. “Kunagi olin kindel, et neid enam kunagi tegema ei hakata. Nüüd selgub, et see on suur mood ja maailmakuulsad artistid annavad vinüüle välja paralleelselt CD või mõne muu imeviguriga.”

Iffi sõnul oli vinüülplaadi väljaandmine tema enda idee. “Mulle endale tundub, et vinüüli heli on sügavam ja parem,” lausus ta. “Pealegi – igas elektroonikapoes on ju grammofonid jälle müügis.”

Plaadilt leiab kuulaja 13 laulu – kahe võrra vähem kui sama pealkirjaga CD-l. “Kuna meile tehti selgeks, et kui pressida neid lugusid sinna peale väga tihedalt, siis vinüüli kvaliteet halveneb,” põhjendas laulja.

Print Friendly, PDF & Email