Uute autode registreerimine on Saaremaal veidi vähenenud

Kui läinud aasta esimese poolaasta jooksul kanti Saare maakonnas esmaselt registrisse ühtekokku 377 sõiduautot, siis tänavu on samal perioodil olnud registrikandeid 361.

Maanteeameti tehnoosakonna registreerimistalituse peaspetsialisti Aime Parve andmetel on neist 361-st tänavu Saare maakonnas registrisse kantud sõiduautost 158 registreeritud aasta esimese kolme kuu jooksul ning 203 teises kvartalis.

Alla poole – 169 – registrisse kantud sõiduautodest on väljalaskeaastaga 2014 ehk täiesti uhiuued. Rohkem on neid seejuures arvele võetud teises kvartalis – 92. Ülejäänud kanded tehti esimese kvartali jooksul.

Kui vaadata saarlaste margieelistusi lähemalt just nende uhiuute sõiduautode osas, siis vaieldamatud lemmikud on saarlastel jätkuvalt Toyotad. Erinevaid Toyota mudeleid, mille väljalaskeaastaks on 2014, on Saare maakonnas poolaasta jooksul registreeritud ühtekokku koguni 39. Lemmikuim mudel Toyotadest on saarlastel Toyota RAV, neid on kõnealusel perioodil soetatud ühtekokku 13. Uhiuusi Corollasid kanti samal ajal registrisse seitse.

Väga pikalt ei jää siiski maha ka Honda. Erinevaid tutikaid Honda mudeleid soetasid saarlased endale ühtekokku 21. Nende seas oli lemmikmudeliks CR-V, mida registreeriti kokku 12 korral. Ülejäänud mudeleid oli Hondadest üsna võrdselt.

Kui väljalaskeaastat mitte arvestada, s.t võtta arvesse kõiki poolaasta jooksul registrisse kantud sõiduautosid vaatamata nende väljalaskeaastat, on margieelistused kohati veidi teisemad.

Nõndapidi ilmneb, et eelistatuim mudel on siiski Toyota, mida on kuue kuuga maakonnas registrisse kantud koguni 48. Neile järgnevad aga erineva väljalaskeaastaga Volkswagenid – 40 sõiduautot.

Kolmandal kohal on eelistustelt aga Ford 29 autoga, neljandal Škoda 25 autoga ning viiendal Honda 24 sõiduautoga.

Print Friendly, PDF & Email