Taritu laulupidu tuleb puudutav (1)

Laupäeval peetakse Lümanda vallas Taritus 53. laulupidu. Lauljaid on peole tulemas seekord üle kahesaja.

“Taritu laulupeo stsenaarium on tihedalt seotud äsja lõppenud üldpeoga Tallinnas,” ütles Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong. Tema sõnul saab publik kuulda ja näha Aja puudutuse ja Puudutuse aja laule ja tantse ning vahetekstid annavad edasi peol osalenute muljeid. Samuti neid muljeid, mis tekkisid peo jälgijal kodus televiisori ees.

Kooridest on peol osalemas Taritu, Lümanda, Kihelkonna, Karja, Pärsama, Kolga-Kuusalu kammerkoor ja otse Tallinnast saarlaste segakoor, segakoor Laulik ning naiskoor Rukkilill. “Loomulikult laulab ka Taritu memme-taadi lauluklubi ja lootust on, et ka projektipunt, kes möödunud laulupeol nimetas end Koimla lamed,” naeris Aili Salong. Tantsusamme seavad Taritu Lender, Salme Varbarööm ja Lümanda Mõnusad.

Tantsuõhtule toovad muusikalist külakosti hiidlased – tantsuks mängib Hands Three ehk H3.

Taritu pidu on publikule tasuta ja kõik nii lähedalt kui kaugelt on väga oodatud. “Tuleb kodune ja armas koosolemine,” kinnitas Aili Salong. Kavajuhid on Iti Toon ja Andres Ots.

Üritust toetavad Lümanda vald ja kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp.

Print Friendly, PDF & Email