Suvi sai hoo sisse

Sel nädalavahetusel võis tõdeda – tõeline Saaremaa suvi on nüüd käes. Sest paljude jaoks tähendab sõnapaar “Saaremaa suvi” ju eelkõige seda, et igal pool toimub midagi ning uudistajaid jagub kõikjale.

Ka möödunud nädalavahetuse sisse mahtus palju: kalurite päev Mändjalas, lossi öö ja kontsert Helisevad Saaremaa Orelid Kuressaares, kadakapäev ja Karala Odagala Lümanda vallas, Saarte Avatud Aiad üle kogu maakonna… Midagi ehk igale maitsele. Kus rohkem “maitsjaid”, kus vähem.

Ees ootavad aga uued suvised nädalavahetused, mis sama tihedalt erinevaid ettevõtmisi täis planeeritud.

Rahvast saabub saartele praamitäite kaupa, vaatamata kohalike imestamisele: “Ei tea, mis meil siin ikka nii väga erilist on?” Paljud peavad selleks “eriliseks” siinset loodust, vaikust ja rahu, käies massiüritustest kaarega mööda.

Teised jälle leiavad, et kui juba Saaremaale tulla, tasub siin pakutavast võtta viimast ja ennast korralikult välja elada. Loomulikult – selleks ju puhkus ongi. Tuleks vaid vaadata, et oma väljaelamislustis ei hakataks segama neid, kes saarel oma igapäevatoimetusi teevad ja vaikuses puhata eelistavad.

Print Friendly, PDF & Email