Leedri küla kadakapäev läks väga korda

Laupäeval Saaru väljal Leedri külas toimunud teisel kadakapäeval käis huvilisi nii lähedalt kui kaugemalt, ka Mandri-Eestist ning välismaaltki.

Külalaadal pakuti peale kadakasiirupi ja teiste kadakaga seotud toodete ka käsitööesemeid ja muud kaupa.

“Kadakapäev läks väga korda,” hindas traditsioonilist ettevõtluspäeva Lümanda põhikooli õpetaja Pille Jõgi, kes ka ise laadal käsitööesemeid müüs.

Orbu talu siirupiemandate valmistatud tooted on kuulsust kogunud üle Eesti. Koduküla laadal talukaupa pakkunud Aivi Jaus ütles, et paljud just nende toodete pärast kadakapäevale tulidki.

Tänavu võeti fookusesse kena toit maa pealt ja maa alt, merest ja mere äärest. Toitumisnõustaja Maire Kasemaa pidas loengu teemal “Tervislik-terviklik toit”. Oma kogemusi andsid edasi ka kohalikud ettevõtjad.

Kena toit võeti hästi vastu. “Maltsakotlett kadus lettidelt kiiresti. Naadi- ja kapsakotletid olid väga head. Kadakas oli meil mitme toote sisse ära peidetud. Saksa talupoe jäätis maitses lastele väga. Koduõlut degusteeriti. Päeva naelaks kujunes kahe aasta vanune kadakavein,” andis kadakapäeva üks korraldajaist Liisi Kuivjõgi teada.

Siirupiemand Maret Künnapi tehtud veini sai maitsta külaküünis avatud kõrtsis, mis kandis nime Õitsev Leedri. Kõrtsiemand Tiia Holm märkis, et need, kes veini mekkisid, kiitsid selle ainulaadset maitset.

Lõõtspillimängija Ain Hannuse pillilood atraktiivses söögi- ja joogikohas aitasid päevakohast meeleolu luua. Jõgela küla Ratsukievari turismitalust kappasid huvilised kadakapäevale ratsude seljas.

“Traditsioonile on algus pandud. Meile teeb heameelt, et rahvas on sellest huvitatud. Natuke puhkame ja siis mõtleme, mida aasta pärast kadakapäeval välja pakkuda,” mõtles Liisi Kuivjõgi laupäeval juba Leedri külas järgmisel aastal kadakapäeva korraldamisest.

 

Print Friendly, PDF & Email